Pita, neovisno od jedne od svojih osnovnih inačica, bila ona od prhkog, lisnatog ili vučenog tijesta (kore), jedan je od boljih izuma kulinarije...
Kako žutih mahuna ima cijele godine u zamrznutom obliku, što i nije tako loša opcija za varivo u hladne zimske dane, ovih dana kad
Petit Beurre u doslovnom prijevodu mali maslac planetarno su poznati keksi koji su nastali u Nantsu, gradu u francuskoj pokrajini Bretanji,...
Iznutrice su dijelovi životinjskog mesa, uglavnom meka tkiva unutanjih organa životinja čije meso inače jedemo. U toj grupi mesnog tkiva...
Pita od zagrebačkog sira ili kako bi se u novohrvatskom engleskom reklo cheesecake reklo je fenomenalan recept. Potka mu je svježi mladi sir...
Plac se zazelenio od sezonskog povrća, a i opskrba u trgovačkim centrima je dobra, pa je doista šteta ne iskoristiti sezonsko povrće. Ako...
Jeste li znali da je prva vrtna jagoda uzgojena u Bretanji u Francuskoj, tek krajem 18. stoljeća? Prije toga, šumske jagode i uzgajani odabiri...
Carpaccio je sirovo meso ili meso ribe koje je tanko narezano ili istučeno, a služi se sirovo, obično kao predjelo. U suvremenoj se kulinariji...
Ovih se dana pojavila nevelika knjiga, preciznije knjižica ili mala zbirka recepata dvojbeno originalnog naslova “Život je prekratak...
Premda je mlado meso, neki dijelovi janjećeg mesa, mogu biti vrlo žilavi. Također, bez obzira koliko janje bilo malo, teško ga je cijelog...
Globalno promatrajući, talijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih kuhinja u svjetskim razmjerima, prepoznatljiva po karakterističnim jelima...
Kad je o janjetini ili mesu janjeta starosti od jednog mjeseca do jedne godine riječ, pripadamo grupi mediteranskih i balkanskih naroda koji...
Gorgonzola je jedan od najstarijih sireva u visokoj gastronomiji. Prvi zapisi o njemu sežu u 897. godinu, sir izvorno potječe sa sjevera Italije...
Prije svega, pitanje – je li hobotnica riba? E pa nije, ali se “pika” kao jedan od najukusnijih morskih plodova! Ona je je mekušac
Uštipci su sjajna stvar. Mogu se raditi i na slano i na slatko, kao prilog jelu i desert, ali i kao samostalan obrok. U
Jagode su dobro krenule, sezona će im biti uspješna. Prema najavama, samo iz Vrgorca na tržište stiže 600 tona, berba i purgerica je blizu...
Tacosi, popularno meksičko jela koje nakon Meksičke revolucije, preplavilo svijet i danas se u fast food formi nalazi na ulicama svih svjetskih...
Premda arheolozi tvrde da se grašak pojavljuje u ljudskoj prehrani duboko u predhistoriji, tamo negdje oko neolita, u europsku kulinariju ulazi...
Maslac je namirnica stvorena iz mlijeka, a kulinarija ga rabi od pamtivijeka. Za razliku od maslaca, čiji je razvoj tekao još od pripitomljavanja...
Skuša ili škombar, golac, vrnut jedna je od niza riba koju mnogi imenuju kraljicom Jadrana, a tim se atributom mogu pohvaliti i lignje, pa
Kad se pojavio na policama, ispočetka stidljivo samo u odabranim voćarnama, a kasnije i masovno u supermarketima, avokado je bio basnoslovno...