Gastro

Zagreb: Novootvoreni lokal Štrukli TO GO
ZAGORSKI ŠTRUKLI

U jednostavnosti je tajna: Kad Milica razvlači tijesto, znaš da buju štruklji kak’ se šika

Zagorski štrukli jedno su od najpoznatijih jela hrvatske kuhinje. Posebno su ponosni na njih u Hrvatskom Zagorju, gdje imaju status...

2021-04-01-gastro-punjena-jaja
BLAGDAN OKUSA, ZAJEDNIŠTVA I TRADICIJE

Punjena jaja za uskrsni ručak: Gozba za tijelo i za dušu

Nakon razdoblja korizmenog odricanja i posta, uskrsni stol je bogat, raznolik i ukrašen jelima koja se prenose s generacije na generaciju...

bread-5470532_1280
Donosimo recept

Ova uskrsna pletenica savršeni je dodatak prazničnog stolu

Slatka peciva uvijek nas asociraju na uskrsni doručak, a pinca i uskrsna pletenica glavne su zvijezde blagdanskog stola. Kao maleni odmak...

Zagreb: Restoran NK Hrašće radi jednu od najboljih janjetina u gradu
DELICIJE USKRSNE TRPEZE

Donosimo recept za uskrsnu gastro bombu: Ukusna janjeća rolada s krumpirom

Osim nezaobilaznih jaja i pince, čiji recept možete pronaći ovdje, jedno od najzamamnijih namirnica mnogima je janjetina. Moguće ju je...

Uskrsne delicije, PINCA
TRADICIONALNA SLASTICA

Donosimo recept bez kojeg je teško zamisliti Uskrs: Slasna pinca za najbliže

Pinca se često nosila u crkvu na uskrsno jutro na blagoslov zajedno s drugim namirnicama, dok se nekoć čuvala za svečani uskrsni doručak, uz

flesh-3139641_1280
Da svaki zalogaj bude uživanje

Kako omekšati meso i napraviti najsočniji odrezak?

Nema ničeg boljeg od uživanja u sočnom i mekanom odresku koji se topi u ustima. Međutim, nije uvijek lako postići savršenu teksturu. Evo...

pizza-1344720_1280
Nekoliko korisnih savjeta

Najčešće greške prilikom pripremanja pizze kod kuće

Pizza koju pripremate kod kuće možda neće biti identična onoj iz restorana, ali to ne znači da je ne možete učiniti još boljom i

white-cabbage-1393859_1280
Ključni sastojak daje poseban okus

Jednostavan trik koji će dodatno poboljšati okus salate od kupusa

Salata od kupusa je izvrstan prilog koji se lako priprema, a uz ovaj jednostavan trik, možete dodatno poboljšati njen okus. Za pripremu...

pexels-klaus-nielsen-6287525
Donosimo recept

Tajni sastojak uz koji će vas bolonjez prštati od okusa

Postoji način da špagete bolonjez učinite još ukusnijima i uzbudljivijima, a potreban je samo jedan dodatni sastojak. Špageti bolonjez imat...

žganci palenta
Daje žgancima posebnu notu

Dodajte jedan sastojak u palentu i dobit ćete najukusniji doručak na svijetu

Žganci, pura, palenta, kačamak, kako god ga zvali, preukusno je tradicionalno jelo ovih krajeva. Nekada je to bilo sirotinjsko jelo, ali...

Pekarski proizvodi
Ovako prave burek u Turskoj

Želite doma napraviti burek? Uz ovaj recept gotov je za 15 minuta

Postoje brojni načini za pravljenje bureka, a jedan od najboljih recepata predstavila je popularna influenserica iz Turske Aysenur Altan...

Narodni običaji na Badnju večer u Gornjim Poljicima
Za prste polizati

Recept za brze uštipke bez kvasca i mlijeka

Nema ništa ljepše nego kada se ujutro kućom proširi miris svježe prženih uštipaka. Ovakav doručak od tijesta vole sve generacije, a...

pexels-pixabay-45247
Evo na što trebate obratiti pažnju

Jednostavan trik koji jamči savršen krumpir-pire svaki put

Kada je krumpir u pitanju, pire je uvijek odličan izbor – posebno tijekom hladnih mjeseci. Topao, kremast i ukusan, savršeno se slaže s...

pexels-pixabay-273825-1536×1022
Nekada su bila na svakom stolu

Najbolja sirotinjska jela kojih se uvijek rado sjećamo

Često čujete kako ljudi kažu “pucali smo od zdravlja”, a onda počnu pričati o starim jelima. U vrijeme kada cijene hrane iz dana u

pexels-jaralol-20809056
RECEPT ZA RUČAK

Piletina u kremastom umaku s gljivama i pire krumpirom

Piletina je jedan od najpopularnijih izbora u mnogim kuhinjama, a zahvaljujući svojoj sočnosti i sposobnosti da upije bogate okuse,...

�ibenik: Gradu za 950. ro?endan poklonjen kalendar s receptima za 12 tradicionalnih �ibenskih kola?a
Okusi blagdana

Ovi prhki i mirisni kolačići izvrsno se slažu sa šalicom omiljenog čaja

Vanilin kiflice jedan su od onih kolača koji se tradicionalno nalaze na blagdanskim stolovima diljem Hrvatske, ali i regije. Mnogima su...

pexels-cottonbro-6073814
Donosimo recept

Tradicionalni kolač koji obožavaju sve generacije

Medena Kata jedan je od najpopularnijih kolača u sjeveroistočnoj Hrvatskoj koji se svake godine mora naći na blagdanskom stolu. Priprema...

rice-2380808_1280
Odlična metoda

Uz ovaj trik kuhana riža ostaje prozračna i pahuljasta

Riža je odličan prilog, ali ponekad ju je teško pravilno skuhati. Lako može postati kašasta. Kada je riječ o dobrim prilozima, riža je među

rolling-pin-5164240_1280
Da trud ne bude badava

Jedna mala pogreška mogla bi uništiti vaše lisnato tijesto

Bilo da sami pripremate tijesto ili koristite zamrznutu varijantu, ono je svestran sastojak koji se često koristi za izradu deserata ili...

pexels-filipp-romanovski-297235844-30541217
Dva koraka su ključna

Trikovi za pomfrit koji ostaje hrskav i nakon hlađenja

Krumpir je jedna od često korištenih namirnica jer se može pripremiti na razne načine, a jedan od omiljenih je upravo pomfrit. No, priprema...

man-2557408_1280
Umjesto gužve u restoranima

Tri ukusna recepta za savršenu romantičnu večeru

Umjesto gužve u restoranima i preplaćenih menija, iznenadite voljenu osobu za Valentinovo romantičnom večerom kod kuće. Ove godine,...