U ultimativnom filmskog hitu Kreše Golika megapopularnom “Tko pjeva, zlo se ne misli”, snimljenom daleke 1970. godine, sve narativne linije...
Meso pastrve smatra se delikatesom jer je vrlo tečno i lako probavljivo, a o nutritivnim vrednotama su napisane tisuće stranica. Ipak, kao...
Uz neosporan globalni marketing koji traje od francuske revolucije i Napoleona do danas, osim fantastičnih sireva i vina, jedna od tajni...
Od svih legendi i mitova o nastanku i oblikovanju tjestenine koju svi znamo kao torteline aka tortellini, po izvorniku, najbizarnija je,...
Bez obzira na povremene prodore hladnoće sa sjevera, jagode na lokalnoj tržnici ili u supermarketu siguran su znak proljeća. Sezona im je...
Janjeće meso je simbol proljeća, a u Hrvatskoj, isto kao u Zapadnoj Europi i na Mediteranu, često se priprema za svečanosti i posebne...
Veliki petak je kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Prema tradiciji, post je obavezan na Veliki petak, za sve osobe od 18 do
“Jaja se to cili svit zna, moredu spravljat na mali milijun način, i u sorbulu i na joko i sirova, a moze ih se
Pinca, sirnica ili pogača, tradicionalni je kolač koji se za Uskrs prigodno priprema u čitavoj Hrvatskoj. Dakako, svugdje ima svoj naziv...
Premda kelj, potpuno neopravdano, uvijek povezujemo s varivom i dvojbenim mirisom iz kuhinje kad se on priprema, ne postoji nikakav razlog...
Precizni mjeritelji svega i svačega okupljeni u Državnom zavodu za statistiku izračunali su da godišnji prosjek konzumacije svinjskog mesa...
Povijest botanike tvrdi kako se banana uzgaja više od 10.000 godina, još od doba neolitika no glavnina banana koje danas rabi zapadnjačka...
Svježe ili smrznuto meso tune široko se smatra delikatesom u većini područja gdje se uzgaja, a priprema se na razne načine radi postizanja...
Ako ste zaboravili ili vam se ne da do lokalne pekarnice pripravite sami vlastito bagles pecivo. Kad jednom probate, raditi ćete to i češće
Riža je žitarica iz porodice trava raširena pretežno po tropskim i suptropskim predjelima Azije i Afrike. Sastoji se od 19 vrsta od kojih je
Ricotta je vrsta svježeg sira porijeklom iz Italije. Ova vrsta sira je zapravo nusproizvod, jer se pravi od ostataka sirovina prilikom...
Jela koja objedinjuju proturječne namirnice, barem kad je o pripravi riječ, kao što su to, primjerice, juneći odresci punjeni sirom, uvijek...
Tortelini su jedna od najboljih izmišljotina talijanske kuhinje. Nema nikakve dvojbe, jer przo se pripremaju, a uz par sastojaka za desetak...
Premda je vrhunac sezone jagoda polovicom svibnja, na odlima voća i povrća po zagrebačkim supermarketima već ima kupiti svježih jagoda...
Soparnik je, u stvari, obična pita od blitve, specijalitet iz dalmatinskih Poljica. Datira još iz vremena Turaka. To autohtono hrvatsko...
Ne ulazeći u razloge zbog čega je svinjetina na hrvatskom tržištu tako jeftina ovih dana, a domaći proizvođači mesa tvrde da to traje ve