GASTRO: Torteline na bijelo kuhajte u mlijeku i dobiti ćete novu dimenziju ovog superbrzog i ukusnog jela!

2021-03-17-gastro-mlijeko-tortelini

Tortelini su jedna od najboljih izmišljotina talijanske kuhinje. Nema nikakve dvojbe, jer przo se pripremaju, a uz par sastojaka za desetak minuta pripravite vrhunsko jelo. Jer, tortelini su u stvari, polugotovo jelo, osobito svježi, koji kombiniraju ostale gotove namirnice (sir, vrhnje, začini).

Zato, vrijedi preporuka da hladnjaku uvijek valja imati par vrećica svježih tortelina, a u smočnici, onih suhih (ovisno o roku trajanja). Ako niste dosad probali, predlažemo vam malu gastro inovaciju da ih kuhate u mlijeku, umjesto u zasoljenoj vodi. Naravno, samo kad radite torteline na bijelo sa sirom i vrhnjem, jer na roso (crveno) ta kombinacija nikako “ne bu išla”.

Sastojci:

250 g suhih tortelina (punjenih)
100 g tvrdog sira (gauda, planinski itd.)
1,5 dl vrhnja za kunanje
1 žlica mješavine začina
1/2 l mlijeka
2 žlice ribanog sira (parmezan, ribanac)
2 dl vrhnja za šlag
1 žličica muškatnog oraščića
sol, papar

Način priprave:

Pakiranje gotovih tortellina skuhati prema uputi na omotu pa ih procijediti. Inovacija je jedino da umjesto vode upotrebijte mlijeko. Tortelinima ne treba dugo kuhanje, par minuta, samo pazite na vatru da mlijeko ne prekipi. Jeli zgotoviti s kiselim vrhnjem i naribanim tvrdim sirom. Sve to činiti dok je tjesto vrelo kako bi sir otopio po njima. Ako je potrebno sve zajedno dobro promiješati, ali paziti da se tortelini ne raspadnu, jer ćete tada dobiti kašu s tijestom, a to svakako ne želite. vratiti na vatru i lagano pirjati još nekoliko minuta. Gotovo jelo posipati naribanim parmezanom i nasjeckanim peršinovim listom. Salata sezonska, bitno da je zelena!

Gastro
Hrvatska