GASTRO: Ombelico di Venere ili Venerin pupak, naški gratinirani tortellini. Uzbudljivo i ukusno!

Od svih legendi i mitova o nastanku i oblikovanju tjestenine koju svi znamo kao torteline aka tortellini, po izvorniku, najbizarnija je, možda, ona koja kaže da je neki gostioničar promatrao neku djevojku imena Venera kroz ključaonicu, a od sve njene ljepote dospio je vidjeti tek njen pupak. Ima neke logike jer i u starim kulinarskim zapisima za ovaj se oblik tjestenine spominje naziv “ombelico di Venere”, što u izravnom prijevodu doista znači Venerin pupak. Usput,

Venera je jedna od glavnih rimskih božica. Božica je ljepote, ljubavi, plodnosti i spolnosti.

Gratinirani tortellini su jelo koje ćete brzo pripremiti, a kombinacija njegovih sastojaka jamči uzbudljiv gastro doživljaj!

Sastojci:

400 g tortelina
2 česena češnjaka
200 g sira mozzarela
2 žlice mješavine mediteranskih začina
0,5 dcl maslinova ulja
40 g sira ribanca (parmezana)
40 g maslaca
2 dcl pasirane rajčice
sol, papar

Način priprave:

Torteline skuhati, prema uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode u koju je dodan jedan prerezan režanj češnjaka i malo maslinovog ulja. Vatrostalnu posudu za pečenje premazati polovicom količine maslaca te u nju premjestiti tortelline. Prekriti ih mozzarellom narezanom na kockice, preliti umakom od rajčice i posipati svježe naribanim parmezanom. Preostali maslac posložiti preko rajčice i parmezana. Sve zajedno peći u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, otprilike 15 minuta.