Penne je jedan od rijetkih oblika tjestenine s određenim datumom rođenja, Naime, 1865. godine Giovanni Battista Capurro, proizvođač...
Kruh od banane najčešće pravimo kad ne zamo što ćemo s prezrelim bananama, da se ne bace, no banane s orasima i smeđim šećerom
Umjesto klasičnog sladoleda koji je, osobito u svojim industrijskim inačicama, redovito i kalorijska bomba, napravite fini kremasti...
Lubenica je raskošno voće koje osvježava tijelo, umiruje nepce i jedna je od najboljih ljetnih voćki, koje sadrži niz fantastičnih...
Amerikanci nisu osobito puno toga dali svjetskoj gastronomiji, jer su u kuhinji isto kao i u povijesti – doseljenici su u novom svijetu...
Ljetna kuhinja bježi od kuhanja i pećnice. Zato ovih dna biramo jela koja osvježavaju, dovoljno su kalorična i ukusna da mogu biti...
Jedan od najčešćih, a možda i najglupljih mitova je onaj kako plava riba nije dobra za kuhanje, osobito riblji sitnež kao srdela ili inćun
Veličina talijanske kuhinje je u naoko jednostavnim jelima od svega par namirnica koja sljubljuju okuse i za najizbirljivija nepca, šri...
Kao i mnogi drugi gastro mitovi tako i čuvena Cezar (ili Cesare) salata, kao što se to prvoloptaški brzopleto zaključuje, svoje ime ne...
Nabod po starohrvatskom ili ražnjić, što je dio svakodnevnog kolokvijalnog govora, jako je popularan kod priprave jela s s roštilja,...
Priznajte da vam je pomalo već dosadilo meso s žara. Jer, duge zimske mjesece smo jedva čekali kad ćemo moći roštiljati u vrtu ili
Slane palačinke su izvrstan izbor za situacije u kojima vam se puno vremena ne troši u kuhinji. Brzo se spremaju, a izborom dodataka nadjevu
Ponuda jagoda je obilna, cijena prihvatljiva, one su voćke na vrhuncu zrelosti, pa se zna dogoditi da su i prezrele. Kako ste se, isto
To da se meso s žaropeka sprema u tili čas vidimo smo u televizijskim reklamama i filmovima. Koliko god banalno i esencijalno izgledalo, jer
Na prvi pogled, zato što pripada Italiji, brzopleto se sicilijanska poistovjećuje s talijanskom kuhinjom, što je pomalo brzopleto...
Sladoled je slastica, desert izveden iz nečega što se u epohama prije nas nazivao kremasti led. Bilo je to doba kad nije bilo učinkovitih
Polpeta, mesna okruglica ili amerikaniziranoj verziji jednostavno mesna loptica (meatballs) je mljeveno meso smotano u malu kuglu, ponekad...
Trešnja je jedna od rijetkih biljaka koja nema izvorni latinski botanički naziv, a one koje nalazimo na tržištu (pojavljuju se krajem...
Svinjska vratina je jedna od najzahvalnijih vrsta mesa prigodom priprave mesa s roštilja. Naravno kao i kod svakom mesa kojem slijedi...
Dana 5. lipnja obilježava se Dan biljnih burgera, a cilj mu je promocija burgera i ostalih biljnih proizvoda koji zbog svojeg inovativnog,...
Po definiciji morski plodovi su bilo koji oblik morskog života koji ljudi smatraju hranom. Primarno u su uključene ribe i školjke, a...