Rožata je dalmatinski tradicionalni puding s preljevom od karamela, varijanta francuske crème brûlée. Posebno ga cijene Dubrovčani koji...
Kad je priprema mesa sa žara u pitanju, predprocesuiranje, odnosno mariniranje mesa je vrlo važan postupak. Temeljna marinada je krajnje jednostavna...
Inćun (lat. Engraulis encrasicolus) ili europski inćun je jedna od najvažnijih riba u prehrambenom lancu našeg mora. Kod nas se naziva jo...
Brzinski zalogajčići od lisnatog tijesta idealna su opcija za vruće ljetne dane. Dovoljno je samo razvući lisnato tijesto, smutiti nadjev...
Na prvi pogled slastica krem brulee čini se jednostavnim: ima kratki popis sastojaka i može se napraviti u nekoliko koraka. Ispod površine...
Pistacija ili latinski prstacia vera је orašasto voće, poznato u ljudskoj prehrani još od doba paleolitika, a u suvremenoj gastronomiji...
Jedan od klasičnih recepata za tjesteninu našeg doba, tjestenina primavera, u kojoj nema mesa a prevladavaju okusi povrća, ali ne nedostaje...
Sir od ovčjeg i kozjeg mlijeka uobičajen je u istočnom Mediteranu od davnina. U Grčkoj najranija dokumentirana referenca o proizvodnji sira...
Isto kao kod pripreme ćevapa, tajna dobre pljeskavice na žaropeku je, u stvari, da tajne nema. Izvedba ovisi o izboru mesa, čija je kvaliteta...
Peku, isto kao roštilj ili gradele, često u svakodnevnom govoru pojmovno miješamo kao jelo, hranu, što ne razlikujemo od oruđa i dodataka...
Premda talijansku kuhinju, uglavnom, povezujemo s tjesteninom, rižoto je, nakon tjestenine, zvijezda talijanske gastronomije, osobito na sjeveru...
U engleskome se kulinarskome nazivlju riječju dressing označuje preljev koji se dodaje hrani, najčešće salatama. To je najčešće ulje...
Špageti su duga tanka, čvrsta, cilindrična tjestenina. To je glavna namirnica tradicionalne talijanske kuhinje, dobivaju se od brašna mljevene...
Jeste li znali da su breskve biljka koja pripada porodici ruža? Kao voćka je sjajna, naravno, svježa, a u kolačima, osobito onim ljetnim...
Tajna dobrog ćevapa je, u stvari, činjenica da tajne – nema. Jer, dobar ćevap ovisi o sastojcima iz kojih je sačinjen, kao i pripremi...
Premda se oko toga je li omotač od tijesta oko finog mesa škampa, u stvari, gastronomski gledano, svetogrđe, specifičan način pohanja ovih...
Jednostavna domaća tjestenina od sušene rajčice sa špagetima, maslinovim uljem, češnjakom i sušene rajčice esencija je talijanske kuhinje...
Zna se točno dan kad je krumipr iz Amerike stigao u Europu.- Taj fatntastični gomolj ima veliku ulogu u povijesti Starog kontinenta. Bilo...
Penne je jedan od rijetkih oblika tjestenine s određenim datumom rođenja, Naime, 1865. godine Giovanni Battista Capurro, proizvođač tjestenine...
Kruh od banane najčešće pravimo kad ne zamo što ćemo s prezrelim bananama, da se ne bace, no banane s orasima i smeđim šećerom
Pileća parmigiana ili pileći parmezan (talijanski pollo alla parmigiana) jelo je koje se sastoji od pohanih pilećih prsa prekrivenih umakom...