GASTRO: Gratinirani tortelini, začudna tjestenina u punini okusa!

2021-08-31-gastro-gratinirani-tortelini

Tortellini, talijanska tjestenina punjena različitim nadjevima, od pršuta, čuvenog riccota sira, sa gljivama ili pak špinatom, uglavnom, su samostalno jelo. Skuhaju se i začine s malo maslinova ulja, te par listića ribanog sira i uz neizbježnu sezonsku salatu izvrstan su obrok. No, isto tako ova začudna tjestenina, osobito ako su svježi, može biti dio šire priče. Primjerice, različitih složenaca kao što je naš današnji izbor – granitirani tortelini.

 

Sastojci za tijesto:

400 g tortellina
3 česena češnjaka
200 g mozzarelle
60 g maslaca
80 g ribanog sira (parmezana)
1 vezica svježeg bosiljka
1 dl maslinova ulja
sol, papar

 

Način priprave:

Tortelline skuhati, prema uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode u koju je dodan jedan prerezan režanj češnjaka i malo maslinovog ulja. Vatrostalnu posudu za pečenje premazati polovicom količine maslaca te u nju premjestiti tortelline. Prekriti ih mozzarellom narezanom na kockice, preliti umakom od rajčice i posipati svježe naribanim parmezanom. Preostali maslac posložiti preko rajčice i parmezana. Sve zajedno peći u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, otprilike 15 minuta.

Gastro
Hrvatska