GASTRO: Za nedjeljni ručak rolana pileća prsa punjena feta sirom i povrćem!

2021-09-05-gastro-reolana-pileća-prsa

Pileće meso, osobito pileća prsa, potpuno je neopravdano na zlom glasu kao suho i nedovoljno sočno meso, bez okusa. Naravno, da nije tako, ali kako bi razuvjerili skeptike spram te vrste mesa, piletini se često dodaju namirnice koje joj daju dodatnu sočnost. Jedna od njih je, svakako, slanina, tanko izrezana i omotana oko pilećeg filea. Kad se unutra stavi još komad sira, sljubljivanje mesa s pikantnim okusima mliječne prerađevine i hrskavost pečene slanine stvara doista puni gastronomski doživljaj. Jer, različite teksture se sljubljuju mekane i topive pod nepcem u okusno jakom omotaču.

 

Sastojci:

600 g piletine (pileća prsa)
225 g zamrznute povrtne mješavine
10 kom listića slanine
100 g feta sira
1 žlica crvene paprike
1 žlica maslinova ulja
1 žlica mješavine začina
1,5 dl ulja
sol, papar

 

Način priprave:

Meksičku mješavinu povrća ispirjati petnaestak minuta na maslinovu ulju. Pred kraj dodati mljevenu papriku i ostale začine. Pileća prsa rezati postrance, ali ne do kraja kako bi dobili veće komade filea od bijelog mesa. Ako je baš nužno možete dodatno smanjiti debljinu batićem za meso, ali rabite tehniku sravnjavanja mesa preko najlonske folije. Nadjev stavljate u sredinu filea, a prije pečenja rolice umotajte u slaninu i prema potrebi učvrstite čačkalicama, koje ćete, naravno, poslje pečenja, a prije posluživanja izvaditi. Pecite na tavi uz jedno okretanje ili u pećnici oko pola sata pri temperaturi od 180 stupnjeva.

Gastro
Hrvatska