Lumblija, tradicionalni kolač u lipnju je dobio zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla. To je prvi proizvod s takvom oznakom u...
Po definiciji, šafran je biljni rod trajnica s podzemnim gomoljem iz porodice Iridaceae. Od dvjestotinjak vrsta većina raste na Sredozemlju...
Premda im je sezona na izmaku duguljaste paprike roge se još nalaze u ponudi na tržnicama u supermarketima. Ostalih vrsta paprika ima, više...
U punoj sezoni bundeva, osim za savijače, juhe, džemove i ostala jela, bundeva je sjajna i u slanim glavnim jelima. Zato smo izabrali jedan
Ako se s razlogom kaže da je bundeva kraljica jeseni, onda su jabuke, u svojim beskrajnim inačicama, od svježih i hrskavih, do kiselkastih,...
Počastite sebe i možebitne goste repovima jastoga na žaru koji se poslužuju s maslacem od limuna, češnjaka i peršina. Oni ulažu malo truda,...
Origano ili origanum vulgare je vrsta cvjetnice u obitelji metvice Lamiaceae, porijeklom iz mediteranske regije, ali široko naturaliziran...
Po definiciji, uštipci su pržene okruglice od tijesta poput krafni, pržene u duboku ulju. Rade se na slano, ali i slatko, a i ne
Arancini su talijanski specijalitet, a mi ih prevodimo kao rižine kuglice , obložene krušnim mrvicama i pržene u dubokom prženju. Danas...
Obična bundeva (bundeva, tikva, misirača, jestiva buča, patišon, lat. Cucurbita pepo) jednogodišnja je biljka s puzavom stabljikom,...
Kurkuma je cvjetnica, Curcuma longa iz obitelji đumbira čiji se rizomi (korijen) koriste u kuhanju. Ona je zeljasta biljka porijeklom iz...
Pileća jetrica, isto kao i jetra drugih životinja, isto kao i iznutrice svih vrsta sve su rjeđe na našim jelovnicima, što je potpuno...
Chili con carne aka chili con carne ili samo chili ili pak chilli, doslovnog prijevoda “čili s mesom”, začinjeno je varivo koje sadrži čili
Burek je vrsta jela od razvučenog tijesta s mesom ili sirom. Jelo je rašireno na području nekadašnjeg Osmanskog Carstva, a potječe potječe...
Krepes Suzette vjerojatno je najpoznatiji desert na svijetu koji se spravlja od običnih palačinki s umakom od karameliziranog šećera i...
Ideja pizze je jednostavno jelo sastavljena se od temeljnih namirnica talijanske kuhinje – rajčice (crvena), sir mozzarela (bijela) i...
Kumin biljka je iz porodice Apiaceae, autohtona od istočnog Mediterana do Južne Azije. Kumin se ponekad miješa s kimom, pa čak i sa crnim
Kad se odlučujete na rižoto s piletinom, najbolje je odabrati bijelo pileće meso jer je to savršen način da ga pripremite tako da ne
Kako hrvatska kuhinja pripada mješavini zapadnih i istočnih utjecaja prihvatili smo musaku kao jelo koje nam dolazi iz Grčke, vjerojatno...
Hrvatske pekarnice prepune su izrađevina od lisnatog tijesta koje najčešće na naše tržište stiže u smrznutom obliku iz uvoza koje se...
Vučeno tijesto je jedan od mitova svakodnevne gastronomije. Najčešće neopravdano se tvrdi kako je tajna dobra bureka ili savijače ili pak...