HRVATSKA KUHINJA: Svi volimo punjene paprike, ali jeste li probali punjene roge? Neprocjenjivo!

2021-10-20-gastro-CRO-punjene-roge

Premda im je sezona na izmaku duguljaste paprike roge se još nalaze u ponudi na tržnicama u supermarketima. Ostalih vrsta paprika ima, više manje, cijele godine, no ove jeseni ne propustite napuniti roge i nećete požaliti. Napraviti ćete jelo kojem ćete se često vraćati. Zašto, jednostavno jer je tako dobra okusa, a od izbora nadjeva za njega jedino je granica vaša mašta. Roge se tako pune krumpirom, što je inačica za koju smo se mi opredijelili, svim mogućim vrstama povrća, sirom, bulgurom, pa i mljevenim mesom kao “klasične” punjene paprike.

 

Sastojci :

1/2 kg krumpira
8 kom roga paprika
1 kom crveni luk
200 g feta sira
1 žlica mješavine začina
5 česena češnjaka (protisnuti)
1 vezica peršina
0,5 dl maslinova ulja
2 žlice origana
2 žlice krušnih mrvica
sol, papar

 

Način priprave:

Paprike prirediti tako da odstranite peteljku i sve sjemenke iz unutrašnjosti. Krumpir možete rezati na male kockice, ali još je efektnije kad se krumpir izriba jer s većom površinom bolje upija začine. Postoji i tehnika da punjene za paprike izblendate i tako usitnjenim sastojcima nadjevom napunite paprike. Krušne mrvice će pomoći da upiju sokove od sastojaka i da povežu punjenje. Nakon što ste stavili nadjev, gornji dio paprike zatvorite čačkalicom, koju prije serviranja, jednostavno izvadite. Pecite na 180 stupnjeva u nauljenoj posudi, na srednjoj rešetki oko 30 minuta, a zadnjih desetak minuta dodajte usitnjeni češnjak, puno češnjaka, jer on se izvrsno sljubljuje s paprikom, no jako pazite da vam ne zagori. Po potrebi, nakon serviranja, koja kap maslinova ulja na još vruće punjene roge i to je to!

Gastro
Hrvatska