Đumbir je jedan od najpopularnijih začina suvremene gastronomije. Na tržište dolazi kao gomoljasti korijen, neoguljen ili oguljen, čitav,...
Osnova ovog jela je je krumpir, a druga temeljna namirnica sir gauda koji je idealna zbog svoje kremaste strukture i okusa, a dodatak...
Brokula (Brassica oleracea var. italica) je jestiva zelena biljka iz obitelji kupusnjača, čija se velika cvjetna glavica, stabljika i mali...
Za razliku od običnog kruha, beskvasni kruh se spravlja bez upotrebe sredstava za dizanje kao što je suhi ili vlažni kvasac, soda bikarbona...
Parkin je kolač od meda kojem se dodaju zobene pahuljice i melasa, dok mu aromu daje đumbir. Podrijetlo mu je iz sjeverne Engleske, ali
Masna riba poput pastrve, gdje mast znači poželjne masnoće, izvrstan je izvor vitamina D, pa zašto ne poslužiti ovaj pikantni file s za...
Kruh je osnovna namirnica koja se priprema od tijesta od brašna (obično pšeničnog) i vode i najčešće pečenjem. Kruh je sveprisutan u...
Čokoladni kolačić ili jednostavno brownie je četvrtasti ili pravokutni kolač u kojemo osonovni sastojak – čokolada dolazi do svoj punog...
Tandoori piletina je jelo od piletine koje se priprema pečenjem piletine marinirane u jogurtu i začinima u tandooru, cilindričnoj glinenoj...
Papar ili biber u istočnoj inačici je biljka koja dolazi iz obitelji paprika, a velika je to obitelj cvjetnica. Skupina sadrži otprilike...
Bundeve su dio obitelji Cucurbitaceae ili tikvice i velike su, okrugle i živahne narančaste boje s blago rebrastom, tvrdom, ali glatkom...
Bourguignon je tradicionalno francusko jelo čiji su osnovni sastojci kuhana govedine u umaku od crvenog vina, s lukom, šampinjonima i...
Po definiciji, šafran je biljni rod trajnica s podzemnim gomoljem iz porodice Iridaceae. Od dvjestotinjak vrsta većina raste na Sredozemlju...
Premda im je sezona na izmaku duguljaste paprike roge se još nalaze u ponudi na tržnicama u supermarketima. Ostalih vrsta paprika ima, više...
U punoj sezoni bundeva, osim za savijače, juhe, džemove i ostala jela, bundeva je sjajna i u slanim glavnim jelima. Zato smo izabrali jedan
Ako se s razlogom kaže da je bundeva kraljica jeseni, onda su jabuke, u svojim beskrajnim inačicama, od svježih i hrskavih, do kiselkastih,...
Počastite sebe i možebitne goste repovima jastoga na žaru koji se poslužuju s maslacem od limuna, češnjaka i peršina. Oni ulažu malo truda,...
Origano ili origanum vulgare je vrsta cvjetnice u obitelji metvice Lamiaceae, porijeklom iz mediteranske regije, ali široko naturaliziran...
Po definiciji, uštipci su pržene okruglice od tijesta poput krafni, pržene u duboku ulju. Rade se na slano, ali i slatko, a i ne
Arancini su talijanski specijalitet, a mi ih prevodimo kao rižine kuglice , obložene krušnim mrvicama i pržene u dubokom prženju. Danas...
Obična bundeva (bundeva, tikva, misirača, jestiva buča, patišon, lat. Cucurbita pepo) jednogodišnja je biljka s puzavom stabljikom,...