Sushi više nije rezerviran samo za restorane. Uz malo strpljenja i prave sastojke, možete pripremiti ukusne rolice i kod kuće te se pritom...
Domaći umak od rajčice trebao bi biti gladak i baršunast, savršeno obavijajući tjesteninu, bez nadjačavanja ostalih okusa u jelu. Roberta...
Ljeto je pravo vrijeme za osvježavajuće napitke, a među favoritima zasluženo mjesto zauzima – sangrija. Ovaj španjolski klasik idealan je...
Ako ste odrasli uz miris domaće kuhinje i jednostavnih slastica koje se tope u ustima, uštipci će odmah probuditi vašu nostalgiju. Ovi...
Kupus je povrće koje ili volite ili mrzite. No uz pomoć kulinarskog stručnjaka, ovo skromno povrće možete pretvoriti u jelo kojem je teško...
Vikend je idealno vrijeme za uživanje u kaloričnim, ukusnim, a istovremeno jednostavnim jelima. Zato nije loše isprobati uštipke punjene...
Za sve koji žele jesti kuhano, ukusno i zdravo čak i tijekom radnog tjedna, ovaj plan je idealan. Sve se priprema odjednom – četiri
Ako volite tradicionalna jela koja se brzo pripremaju, a još brže pojedu, pravo je vrijeme da upoznate omak – starinski bosanski doručak...
Ljeto je vrijeme kada nitko ne želi provesti pola dana u kuhinji, pogotovo radeći kolače. Dobra je vijest da postoje brzi kolači, a jedan
Donosimo vam recept za savršene, mekane i mirisne domaće palačinke od jogurta i brašna, koje mogu zamijeniti kruh ili pecivo, a dodatkom...
Ovom ukusnom kolaču nitko neće moći odoljeti – najviše će mu se veseliti najmlađi, a za pripremu će vam trebati minimalno vremena...
Poznata talijanska autorica kuharica Marcella Hazan otkrila je jednom prilikom kako se pravi najbolji umak za tjesteninu. Upravo je ovaj...
Ime “abšmalcane” dolazi od njemačkog izraza „abschmalzen“, što znači pirjati na masnoći – upravo ono što ovo jelo čini tako neodoljivim...
Kolač s borovnicama idealan je spoj jednostavnosti i voćne raskoši – mekan, sočan i pun malih, ljubičastih iznenađenja u svakom zalogaju...
Ovaj jednostavni, ali elegantni desert sastoji se od mekanih „oblaka“ od snijega od bjelanjaka koji plutaju na kremastom vanilin umaku od...
Osnova jela je jednostavna: tjestenina i kiseli kupus. Ipak, upravo u toj jednostavnosti krije se čar – karamelizirani kupus, lagano...
Prepoznatljiva po bogatom okusu i slojevitoj teksturi, bajadera se izrađuje od mljevenih orašastih plodova i čokolade, a zbog svoje...
Zagorski štrukli jedno su od najpoznatijih jela hrvatske kuhinje. Posebno su ponosni na njih u Hrvatskom Zagorju, gdje imaju status...
Osim nezaobilaznih jaja i pince, čiji recept možete pronaći ovdje, jedno od najzamamnijih namirnica mnogima je janjetina. Moguće ju je...
Nema ništa ljepše nego kada se ujutro kućom proširi miris svježe prženih uštipaka. Ovakav doručak od tijesta vole sve generacije, a...
Medena Kata jedan je od najpopularnijih kolača u sjeveroistočnoj Hrvatskoj koji se svake godine mora naći na blagdanskom stolu. Priprema...