Nakon duljeg vremena izostanka vedrih i pozitivnih događanja, udruga Prijatelji životinja priprema u srcu Zagreba pravu malu oazu optimizma...
Ponuda jagoda je obilna, cijena prihvatljiva, one su voćke na vrhuncu zrelosti, pa se zna dogoditi da su i prezrele. Kako ste se, isto
To da se meso s žaropeka sprema u tili čas vidimo smo u televizijskim reklamama i filmovima. Koliko god banalno i esencijalno izgledalo, jer
Quicheis je francuski tart koji se sastoji od kore za tijesto punjene slanom kremom i komadićima sira, mesa, plodova mora ili povrća...
Na prvi pogled, zato što pripada Italiji, brzopleto se sicilijanska poistovjećuje s talijanskom kuhinjom, što je pomalo brzopleto...
Sladoled je slastica, desert izveden iz nečega što se u epohama prije nas nazivao kremasti led. Bilo je to doba kad nije bilo učinkovitih
Polpeta, mesna okruglica ili amerikaniziranoj verziji jednostavno mesna loptica (meatballs) je mljeveno meso smotano u malu kuglu, ponekad...
Turopoljska pita pripada onoj grupi jela koje možete brzo pripremiti, hranjiva je, dobra okusa, a može se poslužiti za doručak, ručak ili...
Trešnja je jedna od rijetkih biljaka koja nema izvorni latinski botanički naziv, a one koje nalazimo na tržištu (pojavljuju se krajem...
Svinjska vratina je jedna od najzahvalnijih vrsta mesa prigodom priprave mesa s roštilja. Naravno kao i kod svakom mesa kojem slijedi...
Tjestenina i sir, obilno oblivena vrhnjem, uz dodatak masnoće slanine i mirisa pancete, te dodatno zapečena u pećnici dobitna je...
Jagode sa šlagom su svojevrstan fetiš, visoka razina gastronomske kulture potekla iz viših klasa, kao i običaj da se uz taj desert...
Vrganj je jestiva gljiva koja raste u bjelogoričnih i crnororičnih šumama. Na uzgaja na na plantažama, podrumima i garažama, već raste na...
Pod pojmom proljetnih rolica ili/i kiflica krije se ogromna raznolikost punjenih slanih jela čija je osnova valjano (vučeno) tijesto...
Po definiciji morski plodovi su bilo koji oblik morskog života koji ljudi smatraju hranom. Primarno u su uključene ribe i školjke, a...
Premda ga ima tijekom cijele godine, ponajprije zahvaljujući umjetnom uzgoju, sezona šampinjona traje od lipnja do studenog, u Europi...
Kako žutih mahuna ima cijele godine u zamrznutom obliku, što i nije tako loša opcija za varivo u hladne zimske dane, ovih dana kad
Petit Beurre u doslovnom prijevodu mali maslac planetarno su poznati keksi koji su nastali u Nantsu, gradu u francuskoj pokrajini Bretanji,...
Picek u pećnici nedjeljom stara je navada zagrebačke kuhinje. No, najčešće, zahvaljujući veličini same peradi, ali i količini krumpira koju...
Pita od zagrebačkog sira ili kako bi se u novohrvatskom engleskom reklo cheesecake reklo je fenomenalan recept. Potka mu je svježi mladi...
Odrezak od tune ili tuna steak, kako se udomaćilo u hrvatskoj jezičnoj praksi, poznat i kao riblji kotlet jer je riječ o diijelu ribe