Zopf ili züpfe ili pak tresse na francuskom, odnosno treccia na talijanskom je vrsta švicarskog, austrijskog ili bavarskog kruha...
Torta od naranče nije jaffa torta, premda je mnogi miješaju. Jaffa torta se pravi s Jaffa keksima, industrijskim kolačima koji su McVitie i...
Jon šnite su klasičan desert u kojemu će gotovi proizvodi poput pudinga ili pak petit keksa, umjesto omraženih gotovih namirnica...
Po definiciji iz Hrvatske enciklopedije muzgavac ili mrkač (Eledone moschata), osmokraki je glavonožac (Octopoda), okrugla tijela s 8...
Špageti su tjestenina tankog i podužeg oblika, otprilike 2 mm debljine a 30 cm dugačke u nekuhanom stanju. Špageti se uglavnom prodaju u...
U punoj sezoni bundeva, osim za savijače, juhe, džemove i ostala jela, bundeva je sjajna i u slanim glavnim jelima. Zato smo izabrali jedan
Obična bundeva (bundeva, tikva, misirača, jestiva buča, patišon, lat. Cucurbita pepo) jednogodišnja je biljka s puzavom stabljikom,...
Chili con carne aka chili con carne ili samo chili ili pak chilli, doslovnog prijevoda “čili s mesom”, začinjeno je varivo koje sadrži čili
Ideja pizze je jednostavno jelo sastavljena se od temeljnih namirnica talijanske kuhinje – rajčice (crvena), sir mozzarela (bijela) i...
Vučeno tijesto je jedan od mitova svakodnevne gastronomije. Najčešće neopravdano se tvrdi kako je tajna dobra bureka ili savijače ili pak...
Svinjetina nije uvijek sočna i ukusna, tako da puno toga ovisi o obradi mesa, načinu kuhanja i odabranom mesu. Za ovaj recept trebate uzeti
Pileće meso, osobito pileća prsa, potpuno je neopravdano na zlom glasu kao suho i nedovoljno sočno meso, bez okusa. Naravno, da nije tako,...
Zbog kože, koja je puna masti i prepuna sjajnih okusa nakon pečenja, piletina na roštilju nije nimalo laka kulinarska disciplina. Korica...
Povijest palačinke je ujedno i povijest kruha, odnosno žitarica od kojih se spravlja tijesto čije je oblikovanje svedeno na esencijalne...
Oslić (lat. Merluccius merluccius) je bijela morska riba iz porodice Merlucciidae. Diljem naše obale ima razne nazive kao što su magarcic,...
Ana Pavlova bila je ruska balerina, velika zvijezda svog vremena, rođena krajem 19. stoljeća imala je globalnu karijeru do 1931., kad je...
Alfredo pasta je uvijek dobro rješenje kad trebate brzo spraviti jelo, ali da ono u svojoj konačnoj izvedbi, ipak bude “nešto više” od pukog
Rožata je dalmatinski tradicionalni puding s preljevom od karamela, varijanta francuske crème brûlée. Posebno ga cijene Dubrovčani koji ga...
Brzinski zalogajčići od lisnatog tijesta idealna su opcija za vruće ljetne dane. Dovoljno je samo razvući lisnato tijesto, smutiti nadjev u...
Pistacija ili latinski prstacia vera је orašasto voće, poznato u ljudskoj prehrani još od doba paleolitika, a u suvremenoj gastronomiji se...
Peku, isto kao roštilj ili gradele, često u svakodnevnom govoru pojmovno miješamo kao jelo, hranu, što ne razlikujemo od oruđa i dodataka...