GASTRO: Alfredo pasta, fenomenalan izbor za vrhunsko jelo pripremljeno u 20 minuta!

Alfredo pasta je uvijek dobro rješenje kad trebate brzo spraviti jelo, ali da ono u svojoj konačnoj izvedbi, ipak bude “nešto više” od pukog zatomljivanja gladi, da bude i gastro doživljaj.

Osnova ovog jela je da maslac i vrhnje, zajedno s ribanim sirom daje osnovni ukus ovom jelu, obilno natopivši tijesto, dok je panceta panceta i piletina u funkciju kompletiranja okusa, kako bi se reklo, da se “ima nešto gristi”! Isto jelo možete napraviti i u morskoj ili ribljoj varijanti s tunjevinom ili kozicama.

 

Sastojci:

400 g suhe tjestenine
0,5 dl maslinova ulja
2 kom pilećih prsa
2 žličice mješavine talijanskih zaačina
80 g maslaca
40 g ribanog sira (parmezana)
100 g pancete
1,5 dl vrhnja
1 vezica peršina
sol, papar

 

Način priprave:

Skuhajte tjesteninu u velikoj posudi sa slanom kipućom vodom dok ne postane al dente. Ocijediti. Vratite tjesteninu u lonac. Zagrijte veliku tavu koja se ne lijepi na srednje laganoj vatri. Kuhajte okrećući polovicu pancete 5 minuta ili dok ne postane zlatna i svježa. Kliještama prenesite pancetu na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi, a masnoća će ostati u tavi. Ponovite s preostalom pancetom. Grubo nasjeckati. Dodajte tjesteninu masnoći od pancete u tavi. Miješajte na laganoj vatri 1 minutu ili dok se ne obloži. Maknite s vatre. Ohladite 1 minutu. Umiješajte pancetu, parmezan, peršin i ulje dok se ne sjedine. Brzo umiješajte jaje dok se tjestenina ne ohladi. Začinite paprom.