Svinjetina je često meso u jelovnicima hrvatske kuhinje. Česta je u i tradicionalnoj gastronomiji svih hrvatskih regija, osobito Slavonije...
Losos, koja pripada istoj porodici riba kao i pastrve, ima masno meso koje hvale svi, ponajprije zbog visoke razine korisnih omega 3 masnih...
Glavna odlika variva leži u činjenici da se gotovo uvijek priprema od dostupnih sezonskih namirnica (povrća), a temeljnu nutricionističku...
Ono što su Beatlesi u glazbi, to su popularni čupacvi među kolačima – tako jednostavni, istodobno jako dobri. Bezvremenski dobri. Ova...
Priprema palačinki, nabrzinu pečena tijesta koje može služiti za slatke ili slane namaze, ali i kao temelj za kompletno jelo vrlo je jednostavna...
Jedni kažu da je pizza ono što se nalazi na njoj, jer je nadjev najvažniji pa odabirom namirnica određujemo njenu vrstu. Drugi su skloni
Vrijeme kolinja je iza nas, pa je red na se na stolu nađe hladetina, prema nekim izvorima jelo bogate europske gastro tradicije koje svoje
Gastronomija je, u načelu internacionalna i vrlo demokratična. Ilustrativan primjer za tu tezu je sarma, jelo od miješanog mljevenog ili...
Oslić (lat. Merluccius merluccius) je bijela morska riba iz porodice Merlucciidae. Diljem naše obale ima razne nazive kao što su magarcic...
Šalša po dalmatinski ili umak od rajčica prema kontinentalnom iskazu, jedno je od fundamentalnih jela, praktički, u svim kuhinjama, od lokalnih...
Pandemija je rezultirala mnogim tržišnim neravnotežama, a jedna kojoj svjedočimo ovih dana svakako je ona s krumpirom! Naime, ove po svemu...
Voda plus brašno i sol na vrućem ulju – najkraći je recept za uštipak koji neki imenuju hercegovačkim, drugi sinjskim ili pak lič...
Vrijeme je kolinja, pa je i svinjskog mesa u izobilju, što se odražava i na cijene. Tako da je dobre komade svinjetine bilo u
Kako bi bolje odgovorio na potražnju potrošača, div fast-fooda McDonald’s planira pokrenuti vlastitu liniju vegetarijanskih proizvoda pod...
Vegetarijanci ne jedu životinje, dok tzv. čisti vegetarijanci – vegani ne jedu ni mliječne proizvode, jaja i med, odnosno izbjegavaju sve...
GASTRO: Jesenja musaka s povrćem i gljivama Musaka od antike do danas Mljeveno meso je prva asocijacija kad se spomene musaka za nedjeljni...
Tijesto naše svagdašnje Vučeno tijesto je jedan od mitova svakodnevne gastronomije. Najčešće neopravdano se tvrdi kako je tajna dobra...