Po definiciji, fritule su slastica koja nalikuje krafnama, a pripremaju se u Kvarnerskome primorju, Istri, Dalmaciji, Sloveniji i Veneciji...
Suho tijesto u nebrojenim inačicama, paštu ili dehidrirano brašno baštinimo od talijanske kuhinje, a korčulaninu Marku Pola, pripisuje...
Badem, iznimno kvalitetna i poželjna namirnica i, vjerojatno, jedan od najzdravijih orašastih plodova uopće, nije nepoznata hrvatskoj kuhinji...
Falafel su kuglice od boba ili slanutka, raznih biljaka i začina, a kako se prži u dubokom ulju idealna su zamjena za popularne faširance...
Mlinci su oblik tjestenine, tradicionalan prilog u hrvatskoj, osobito zagorskoj i slovenskoj kuhinji. Gastronomski promatrano, ni su prilog...
Princes krafne u kroatiziranoj verziji imenujemo uštipcima, što je, ipak, pogrešno, jer uštipci su u našoj narodnoj kuhinji potpuno neš...
Prije svega, pitanje – je li hobotnica riba? E pa nije, ali se “pika” kao jedan od najukusnijih morskih plodova! Ona je je...
Slavonski čobanac je autohtono hrvatsko jelo i nema nikakve veze s mađarskim gulašima, premda dosta liče jedan na drugi. No, nisu ni bra...
Njoki, onak po domaći, što vuče na Dalmaciju, valjušci po hrvatskom književnojezičnom standardu ili pak šufnudl po purgerskom starozagreba...
Piletina sama po sebi i nije neko sočno meso, tako da u svakodnevnoj uporabi najčešće se rabe postupci kojoj izvače ono najbolje iz nje...
Zeleni ponedjeljak dio je međunarodne kampanje koja se provodi u više od 30 zemalja u svijetu i Hrvatska je jedna od njih. To je
Za gasrto puritance mljeveno meso je je svetogrđe samo po sebi, osobito kod boljih vrsta mesa kao što je, primjerice, teletina. Da istina...
Gastronomska povijest u hrvatskoj interpretaciji, uglavnom, istražuje utjecaje velikih naroda na našu nacionalnu kuhinju koja je nastala pod...
U pučkoj školi smo naučili kako je nakon Kolumbova otkrića Amerike i pandemije kuge, na pragu modernog doba, gomoljasta biljka koju su Europljani...
Jeste li znali da se pistacio u hrvatskoj inačici naziva prava tršlja? Niste? Nema veze, bitno je da ga redovito konzumirate zbog njegovih...
Kobasica je tradicionalni naziv za prerađevinu mljevenog mesa s dodatkom začina koje se stavlja u tanko prirodno životinjsko crijevo ili...
Brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se izvornim oblikom...
Zagrebački odrezak, teleća šnicla (od buta) punjena šunkom i sirom jedno je od najpopularnijih jela gradske i nacionalne scene. Premda u...
Opće znanje kaže kako je piletina je naziv za meso od domaćih kokoši, a da je u ljudskoj prehrani piletina je najčešća vrsta mesa
Vjerojatno ne postoji kutak zemaljske kugle na kojemu se meso ne usitnjava i dodaje, luk, začini te rukama oblikuju mesne okruglice od svih...
Meso ‘z tiblice je slano jelo međimurske kuhinje, sastavnog dijela nacionalne hrvatske kuhinje, posljednjih desetljeća vrlo prošireno...