Opće znanje kaže kako je piletina je naziv za meso od domaćih kokoši, a da je u ljudskoj prehrani piletina je najčešća vrsta mesa
Vjerojatno ne postoji kutak zemaljske kugle na kojemu se meso ne usitnjava i dodaje, luk, začini te rukama oblikuju mesne okruglice od svih...
Meso ‘z tiblice je slano jelo međimurske kuhinje, sastavnog dijela nacionalne hrvatske kuhinje, posljednjih desetljeća vrlo prošireno...
Orahnjača (orehnjača) hrvatsko je tradicijsko slatko jelo, a svojataju je, isto kao i makovnjaču, većina kuhinja srednje i istočne Europe...
Palačinka je slastica obično napravljena od mlijeka, jaja, brašna i soli. Palačinkima se uglavnom dodaje šećer, začini itd. Može biti...
Po definiciji, kruh je proizvod koji se dobiva miješanjem brašna s vodom, mlijekom, sirutkom, ili nekom drugom tekućinom uz dodatak kuhinjske...
Kao i uvijek, nakon blagdana ostaje dosta namirnica, a jedna od najčešćih je kuhana šunka koja “nikako da se potroši”, a ona...
Premda su germknedle ili knedle od dizanog tijesta specijalitet miteleuropske gastronomije, a izravno podrijetlo imaju iz Češkoj, posljednjih...
Ovih je dana bilo dosta teških jela repertoaru – od pečenki svinjskih, janjećih, rolanih, uz (pre)više mlinaca, krumpira i ostalih...
Opće je mjesto narodne predaje kako francuska salata, to nazaobilazno jelo prvog dana nastupajuće godine, koje se tako savršeno sljubljuje...
Pečeni odojak je nezaobilazno jelo blagdanske kuhinje. Topao, hruskav s krumpirima ili mlincima ili pak na hladno s francuskom salatom. Reklo...
Rijetka su domaćinstva u Hrvatskoj koja za novogodišnje blagdane, uz ionako pretrpan meni, obvezno uguraju i sarmu. Nije to slučajno, jer...
Ako je od jučerašnjeg ručka ostalo viška pohanaca, ovo jelo će mu dati novi život. Bez obzira na vrstu mesa, bila ona, puretina, teletina...
Taco je tradicionalno meksičko jelo, koje se sastoji od tortilje, napravljene od kukuruznog ili pšeničnog brašna, napunjene ili umotane...
Premda je sezona tikvica započinje u rano ljeto i traje do studenog, zahvaljujući napretku poljoprivredne tehnologije i spretnim trgovcima...
Ostalo puretine od božićnog ručka? Od ostataka pečenog mesa danas pripravite složenac od pečene piletine i povrća. Ako je, možda, mesa...
Obiteljska okupljanja u hladnije doba godine, i to pogotovo u vrijeme Božića, ne mogu proći bez mirisne, hrskave i meke purice s mlincima...
Badnjak je prema tradiciji posni, nemrsni dan kada se, načelno, izbjegavaju mesna jela, a za objed se najčešće izabire riba. U hrvatskoj...
Kuglof je još jedna u nizu nezaobilaznih slastica za blagdane krajem godine, a kao i kod većine europskih slastica svoje podrijetlo vuče...
Stollen je voćni kruh od orašastih plodova, začina i suhog ili kandiranog voća, presvučen šećerom u prahu ili šećerom. To je tradicionalni...
Linzeri, popularni keksići od prhkog tijesta, jedna od od najpopularnijih slastica obilate božićne trpeze, bez kojih ne možemo zamisliti...