Slavi se 100 godina nogometa

FOTO: NK Turopolje u slavljeničkim tonovima. Prstići i limači Dinama istrčali na Leštant

Najstariji nogometni klub na prostoru Velike Gorice je Turopolje iz istoimenog mjesta, gdje se ove godine slavi 100 godina nogometne igre
DSC_6955

Najstariji nogometni klub na prostoru Velike Gorice je Turopolje iz istoimenog mjesta, gdje se ove godine slavi 100 godina nogometne igre. Iako je klub osnovan 1924. u jednom trenutku sredinom devedesetih uslijedilo je njegovo mirovanje da ponovno aktiviranje uslijedilo u ljeto 2000. godine otkada klub ponovno djeluje bez prestanka.

Danas je NK Turopolje stabilan prvoligaš u kojem se velika pažnja posvećuje i radu s najmlađim uzrasnim kategorijama koje su također uključene u ovako veliku i značajnu proslavu. Upravo s najmlađima je i krenulo obilježavanje 100. godišnjice nogometa u Turopolju, jer nakon što je 1. svibnja organiziran malonogometni turnir prstića, u petak su na Leštantu gostovali prstići i limači Dinama.

Lijep i sunčan dan privukao je u Turopolje brojna poznata lica bili su tu tako bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović, igrač HNK Gorice Mario Maloča te bivši igrač Dinama Luis Ibanez čiji sinovi danas nose modri dres. Uz njih je tu bila i jaka delegacija NSVG-a predvođena predsjednikom Željkom Mihaljem, Stjepanom Petracom i Daliborom Meić, a Turopolje je pohodio i tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice Darko Blažinčić, koji je izrazio zadovoljstvo svime viđenim oko kluba.

-Velika nam je čast što smo mogli u Turopolju ugostiti najveći hrvatski klub. Ovime smo djeci dali na značaju u obilježavanju ovako značajne obljetnice. Ponosan sam kada vidim sve ovo, jer smo imali jedan lijep događaj kojem se odazvalo mnoštvo ljudi. Želimo da nam ova slavljenička godina prođe u veselom ozračju i pokažemo koliko nam je stalo do ovoga kluba- kazao je predsjednik Nogometnog kluba Turopolje Mario Filipović.

Dinamove nade opravdale su status favorita. Prstići su slavili s 11:0, dok su limači poraženi s 8:1. No, svakako valja istaknuti kako je Turopolje nakon prvog poluvremena imalo vodstvo, da bi u posljednjih dvadesetak minuta došlo do pada i na kraju visokog poraza. Ipak, za rezultat je malo tko mario, jer ispod novoizgrađene nadstrešnice domaćini su za sve igrače i goste organizirali prigodnu okrjepu.

-U planu nam je još utakmica seniora s jednim ja se nadam poznatim klubom, jer naša je želja da pružimo svim igračima i našim mještanima jedan užitak. Za kraj kolovoza mogu najaviti svečanu sjednicu na kojoj ćemo promovirati i našu monografiju u kojoj uz povijest sela obrađujemo i povijest nogometa. Želja nam je da pripremimo jedan materijal koji će nas obilježiti- istaknuo je Filipović.

Sport
Velika Gorica