Riba

2021-04-02-gastro-riblja juha

GASTRO: Veliki petak je dan posta – obična riblja juha bit će dovoljna!

Veliki petak je kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Prema tradiciji, post je obavezan na Veliki petak, za sve osobe od 18 do

2021-03-19-gastro-pijani-šaran

GASTRO: Petkom riba – biti pijan nije cool, ali pijanom se šaranu, ako je ukusan, sve oprašta!

Kad je riba u pitanju, vjerojatno zbog ribolovaca, kojima je veličina doista važna, veći komadi su na cijeni. Osobito kod šarana, gdje su...

2021-03-12-gastro-orada-file

GASTRO: Petak je dan za ribu – file orade u narančinu umaku s trubačama i pinjolima!

Orada ili komarč, latinski Sparus aurata vrhunska je bijela riba, možda jedna od najboljih u Jadranu. Naziv komarča nije jedinstven za č...

2021-03-04-gastro-pastrva-pečeni-krumpir

GASTRO: Petak je dan za ribu, a pastrva je zdrava i prava delikatesa. Iskušajte kombinaciju s krumpirom i lukom!

Prvo o njenim nutritivnim vrednotama. Nutricionisti tvrde da zbog visokog udjela omega-3 masnih kiselina, pastrve pripadaju vrlo poželjnim...

Created with GIMP

GASTRO: Petak je dan za ribu – orada, “porcijaš” ili “divljak”? Nije važno, ide ravno u pećnicu!

Orada, najčešće upotrebljavani komercijalni naziv ili komarča, termin koji je također čest, ali i manje u uporabi (usput, na hrvatskom...

2021-02-12-gastro-fiš-paprikaš

GASTRO: Petak je dan za ribu – pripremite fiš paprikaš, kotlić nije nužan, no pazite na ljutinu!

Fiš paprikaš, kuhana riba s vinom i paprikom svakako je staro tradicionalno jelo hrvatske kuhinje. Kuhanje ribe se tijekom povijesti javlja...

2021-02-05-gastro-rizoto-morski-plodovi

GASTRO: Petak je dan za ribu. Pripremite rižoto s morskim plodovima i povrćem!

Gastronomska odrednica morskih plodova je sveobuhvatna. Prva je asocijacija, dakako, riba, druga rakovi, a treća školjke, no tu ulaze i ostali...

2021-01-29-gastro-oslić-s-maslacem

GASTRO: Petak je dan za ribu – oslić na maslacu s povrćem

Riblje meso je samo po sebi suho, osobito one kvalitetnije, oborene bijele ribe. Zato je kulinarija često i umijeće izmišljanja različitih...

2020-12-15-gastro-tjestenina-tuna-luk

GASTRO: Tjestenina s tunom i porilukom

Tuna je zbog industrijske obrade jedna od najčešćih riba u ljudskoj prehrani, a u uporabi prevladava ona iz konzerve. Dakle, prerađena...

2020-12-11-gastro-losos

GASTRO: Petak je dan za ribu – losos u tavu!

Losos, koja pripada istoj porodici riba kao i pastrve, ima masno meso koje hvale svi, ponajprije zbog visoke razine korisnih omega 3 masnih...

2020-12-04-gastro-riblji-file-tirolski-umak

GASTRO: Petak je dan za ribu – Filetirani oslić u tirolskom umaku

Oslić (lat. Merluccius merluccius) je bijela morska riba iz porodice Merlucciidae. Diljem naše obale ima razne nazive kao što su magarcic...

137904

Pred veliki drive-in koncert Kawasaki 3p zagrijavaju pjesmom i live video spotom “Riba”

Drive-in glazbeni festival “Picnic Galactic” Kawasaki 3p će ugostiti ovoga petka, 29. svibnja, na lokaciji parkirališta zračne luke...