Veliki petak je kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Prema tradiciji, post je obavezan na Veliki petak, za sve osobe od 18 do
Kad je riba u pitanju, vjerojatno zbog ribolovaca, kojima je veličina doista važna, veći komadi su na cijeni. Osobito kod šarana, gdje su...
Orada ili komarč, latinski Sparus aurata vrhunska je bijela riba, možda jedna od najboljih u Jadranu. Naziv komarča nije jedinstven za č...
Prvo o njenim nutritivnim vrednotama. Nutricionisti tvrde da zbog visokog udjela omega-3 masnih kiselina, pastrve pripadaju vrlo poželjnim...
Orada, najčešće upotrebljavani komercijalni naziv ili komarča, termin koji je također čest, ali i manje u uporabi (usput, na hrvatskom...
Fiš paprikaš, kuhana riba s vinom i paprikom svakako je staro tradicionalno jelo hrvatske kuhinje. Kuhanje ribe se tijekom povijesti javlja...
Gastronomska odrednica morskih plodova je sveobuhvatna. Prva je asocijacija, dakako, riba, druga rakovi, a treća školjke, no tu ulaze i ostali...
Riblje meso je samo po sebi suho, osobito one kvalitetnije, oborene bijele ribe. Zato je kulinarija često i umijeće izmišljanja različitih...
Tuna je zbog industrijske obrade jedna od najčešćih riba u ljudskoj prehrani, a u uporabi prevladava ona iz konzerve. Dakle, prerađena...
Losos, koja pripada istoj porodici riba kao i pastrve, ima masno meso koje hvale svi, ponajprije zbog visoke razine korisnih omega 3 masnih...
Oslić (lat. Merluccius merluccius) je bijela morska riba iz porodice Merlucciidae. Diljem naše obale ima razne nazive kao što su magarcic...
Drive-in glazbeni festival “Picnic Galactic” Kawasaki 3p će ugostiti ovoga petka, 29. svibnja, na lokaciji parkirališta zračne luke...