Turopoljska pita pripada onoj grupi jela koje možete brzo pripremiti, hranjiva je, dobra okusa, a može se poslužiti za doručak, ručak ili...
Trešnja je jedna od rijetkih biljaka koja nema izvorni latinski botanički naziv, a one koje nalazimo na tržištu (pojavljuju se krajem...
Svinjska vratina je jedna od najzahvalnijih vrsta mesa prigodom priprave mesa s roštilja. Naravno kao i kod svakom mesa kojem slijedi...
Tjestenina i sir, obilno oblivena vrhnjem, uz dodatak masnoće slanine i mirisa pancete, te dodatno zapečena u pećnici dobitna je...
Jagode sa šlagom su svojevrstan fetiš, visoka razina gastronomske kulture potekla iz viših klasa, kao i običaj da se uz taj desert...
Vrganj je jestiva gljiva koja raste u bjelogoričnih i crnororičnih šumama. Na uzgaja na na plantažama, podrumima i garažama, već raste na...
Pod pojmom proljetnih rolica ili/i kiflica krije se ogromna raznolikost punjenih slanih jela čija je osnova valjano (vučeno) tijesto...
Po definiciji morski plodovi su bilo koji oblik morskog života koji ljudi smatraju hranom. Primarno u su uključene ribe i školjke, a...
Premda ga ima tijekom cijele godine, ponajprije zahvaljujući umjetnom uzgoju, sezona šampinjona traje od lipnja do studenog, u Europi...
Kako žutih mahuna ima cijele godine u zamrznutom obliku, što i nije tako loša opcija za varivo u hladne zimske dane, ovih dana kad
Petit Beurre u doslovnom prijevodu mali maslac planetarno su poznati keksi koji su nastali u Nantsu, gradu u francuskoj pokrajini Bretanji,...
Picek u pećnici nedjeljom stara je navada zagrebačke kuhinje. No, najčešće, zahvaljujući veličini same peradi, ali i količini krumpira koju...
Pita od zagrebačkog sira ili kako bi se u novohrvatskom engleskom reklo cheesecake reklo je fenomenalan recept. Potka mu je svježi mladi...
Odrezak od tune ili tuna steak, kako se udomaćilo u hrvatskoj jezičnoj praksi, poznat i kao riblji kotlet jer je riječ o diijelu ribe
Plac se zazelenio od sezonskog povrća, a i opskrba u trgovačkim centrima je dobra, pa je doista šteta ne iskoristiti sezonsko povrće. Ako je
Jeste li znali da je prva vrtna jagoda uzgojena u Bretanji u Francuskoj, tek krajem 18. stoljeća? Prije toga, šumske jagode i uzgajani...
Carpaccio je sirovo meso ili meso ribe koje je tanko narezano ili istučeno, a služi se sirovo, obično kao predjelo. U suvremenoj se...
Ovih se dana pojavila nevelika knjiga, preciznije knjižica ili mala zbirka recepata dvojbeno originalnog naslova “Život je prekratak da bi...
Ove godine, zbog opećepoznatih razloga nije bilo masovnih okupljanja i spremanja prvomajskog, oliti prvosvibanjskog graha, što je s...
Premda je mlado meso, neki dijelovi janjećeg mesa, mogu biti vrlo žilavi. Također, bez obzira koliko janje bilo malo, teško ga je cijelog...
Zagrebački odrezak, teleća šnicla (od buta) punjena šunkom i sirom jedno je od najpopularnijih jela gradske i nacionalne scene. Premda u...