Danas se slavi dan jednog od omiljenog jela, u stvari načina priprave obroka od gotovih sastojaka – sendviča. Sendvič kakav poznajemo...
Ciabatta doslovno prevedeno – papuča, talijanski je bijeli kruh napravljen od pšeničnog brašna, vode, soli, kvasca i maslinovog ulja...
Čokoladni kolačić ili jednostavno brownie je četvrtasti ili pravokutni kolač u kojemo osonovni sastojak – čokolada dolazi do svoj...
Tandoori piletina je jelo od piletine koje se priprema pečenjem piletine marinirane u jogurtu i začinima u tandooru, cilindričnoj glinenoj...
Papar ili biber u istočnoj inačici je biljka koja dolazi iz obitelji paprika, a velika je to obitelj cvjetnica. Skupina sadrži otprilike...
Bundeve su dio obitelji Cucurbitaceae ili tikvice i velike su, okrugle i živahne narančaste boje s blago rebrastom, tvrdom, ali glatkom vanjskom...
Mandarina je vrsta naranče, porijeklom iz Kine, ali se raširila svijetom, pa i u Hrvatskoj.Davno prije nego je zapadni svijet saznao o čudesnim...
Bourguignon je tradicionalno francusko jelo čiji su osnovni sastojci kuhana govedine u umaku od crvenog vina, s lukom, šampinjonima i pancetom...
Lumblija, tradicionalni kolač u lipnju je dobio zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla. To je prvi proizvod s takvom oznakom u Dubrovač...
Po definiciji, šafran je biljni rod trajnica s podzemnim gomoljem iz porodice Iridaceae. Od dvjestotinjak vrsta većina raste na Sredozemlju...
Premda im je sezona na izmaku duguljaste paprike roge se još nalaze u ponudi na tržnicama u supermarketima. Ostalih vrsta paprika ima, viš...
U punoj sezoni bundeva, osim za savijače, juhe, džemove i ostala jela, bundeva je sjajna i u slanim glavnim jelima. Zato smo izabrali jedan...
Ako se s razlogom kaže da je bundeva kraljica jeseni, onda su jabuke, u svojim beskrajnim inačicama, od svježih i hrskavih, do kiselkastih...
Počastite sebe i možebitne goste repovima jastoga na žaru koji se poslužuju s maslacem od limuna, češnjaka i peršina. Oni ulažu malo...
Origano ili origanum vulgare je vrsta cvjetnice u obitelji metvice Lamiaceae, porijeklom iz mediteranske regije, ali široko naturaliziran š...
Po definiciji, uštipci su pržene okruglice od tijesta poput krafni, pržene u duboku ulju. Rade se na slano, ali i slatko, a i ne
Arancini su talijanski specijalitet, a mi ih prevodimo kao rižine kuglice , obložene krušnim mrvicama i pržene u dubokom prženju. Danas...
Obična bundeva (bundeva, tikva, misirača, jestiva buča, patišon, lat. Cucurbita pepo) jednogodišnja je biljka s puzavom stabljikom, porijeklom...
Kurkuma je cvjetnica, Curcuma longa iz obitelji đumbira čiji se rizomi (korijen) koriste u kuhanju. Ona je zeljasta biljka porijeklom iz indijskog...
Pileća jetrica, isto kao i jetra drugih životinja, isto kao i iznutrice svih vrsta sve su rjeđe na našim jelovnicima, što je potpuno neopravdano...
Chili con carne aka chili con carne ili samo chili ili pak chilli, doslovnog prijevoda “čili s mesom”, začinjeno je varivo koje...