Špageti su duga tanka, čvrsta, cilindrična tjestenina. To je glavna namirnica tradicionalne talijanske kuhinje, dobivaju se od brašna...
Jeste li znali da su breskve biljka koja pripada porodici ruža? Kao voćka je sjajna, naravno, svježa, a u kolačima, osobito onim ljetnim,...
Tajna dobrog ćevapa je, u stvari, činjenica da tajne – nema. Jer, dobar ćevap ovisi o sastojcima iz kojih je sačinjen, kao i pripremi
Premda se oko toga je li omotač od tijesta oko finog mesa škampa, u stvari, gastronomski gledano, svetogrđe, specifičan način pohanja ovih...
Jednostavna domaća tjestenina od sušene rajčice sa špagetima, maslinovim uljem, češnjakom i sušene rajčice esencija je talijanske kuhinje...
Zna se točno dan kad je krumipr iz Amerike stigao u Europu.- Taj fatntastični gomolj ima veliku ulogu u povijesti Starog kontinenta. Bilo je
Penne je jedan od rijetkih oblika tjestenine s određenim datumom rođenja, Naime, 1865. godine Giovanni Battista Capurro, proizvođač...
Kruh od banane najčešće pravimo kad ne zamo što ćemo s prezrelim bananama, da se ne bace, no banane s orasima i smeđim šećerom
Pileća parmigiana ili pileći parmezan (talijanski pollo alla parmigiana) jelo je koje se sastoji od pohanih pilećih prsa prekrivenih umakom...
Kad je talijanska pizza pokorila svijet, a bilo je to nakon Drugog svjetskog rata, pojavile su se mnogobrojne inačice koje su ubacujući...
Lignja je morska životinja koja spada u razred glavonožaca, a u Hrvatskoj je najčešća europska lignja iz porodice Loliginidae, obična...
Umjesto klasičnog sladoleda koji je, osobito u svojim industrijskim inačicama, redovito i kalorijska bomba, napravite fini kremasti...
Lubenica je raskošno voće koje osvježava tijelo, umiruje nepce i jedna je od najboljih ljetnih voćki, koje sadrži niz fantastičnih...
Focaccia je ravni talijanski kruh pečen u pećnici, stilom i izvedbom, sliče teksturi kao tijesto za pizzu, pa se ponekad imenuje pizza...
Ostalo mesa od vikenda? Dan, dva će izdržati u hladnjaku i onda ćete ga baciti? Ne činite to, jer s malo mašte možete sačiniti
Ekler je slastica izrađena od kuhanog tijesta, napunjenog kremom i prelivenog čokoladnom glazurom. Tijesto je isto kao i za profiterol, kod...
Škripavac je autohtoni punomasni meki sir koji se proizvodi u domaćinstvima Like i Korduna, a industrijski obrađen ima ga u cijeloj...
Stalna “nova” otkrića kojima nas mediji bombardiraju su povremena senzacionalna otkrića o tipologiji voća ili povrća. Već i vrapci na krovu...
Premda “vuče” na jug, Dalmaciju i ljeto, sataraš je jelo od povrća porijeklom iz kontinentalnog dijela Hrvatske, točnije Baranje. No, i to...
Slanutak je jedna od gotovo zaboravljenih namirnica ćiju je uporabu nužno revitalizirati. Naime, on je stoljećima prisutan u mnogim...
Amerikanci nisu osobito puno toga dali svjetskoj gastronomiji, jer su u kuhinji isto kao i u povijesti – doseljenici su u novom svijetu...