Kad se odlučujete na rižoto s piletinom, najbolje je odabrati bijelo pileće meso jer je to savršen način da ga pripremite tako da ne
Kako hrvatska kuhinja pripada mješavini zapadnih i istočnih utjecaja prihvatili smo musaku kao jelo koje nam dolazi iz Grčke, vjerojatno...
Hrvatske pekarnice prepune su izrađevina od lisnatog tijesta koje najčešće na naše tržište stiže u smrznutom obliku iz uvoza koje se...
Vučeno tijesto je jedan od mitova svakodnevne gastronomije. Najčešće neopravdano se tvrdi kako je tajna dobra bureka ili savijače ili pak...
Podrijetlom, timijan ili majčina dušica višegodišnja je zimzelena aromatična biljaka iz porodice metvica, daleki je rođak origana, pa i...
Slanutak je maleni biljni plod iz porodica mahunarki. Postoje dvije priznate vrste od kojih je najpoznatiji slanutak ili slani grah...
Šljiva je slastan sočan plod istoimene voćke. Jede se svježa i sušena a služi i za proizvodnju rakije, pekmeza, džemova i pripremi nekih...
Hamburger se u originalu, naravno, radi od mljevenog goveđeg mesa. No, ako imate kulturu jedenja ribe baš petkom, nema razloga da se ne...
Svinjetina nije uvijek sočna i ukusna, tako da puno toga ovisi o obradi mesa, načinu kuhanja i odabranom mesu. Za ovaj recept trebate uzeti
Prema statistikama Hrvati godišnje pojedu čak 62 kilograma kruha i drugih pekarskih proizvoda po glavi stanovnika, čime smo prema kriteriju...
Grožđa ima, cijene nisu baš najniže, ali uglavnom se kvaliteta nudi, tako da je loše grožđe ovih dana gotovo nemoguće kupiti. Osim što ga
Ako riba nije direkt iz mora, očišćena u morskoj vodi i odmah bačena na gradele, kažu gastronomski puritanci, onda nije ni riba. Par kapi
Pašta fažol ili grah sa tjesteninom još je jedno u nizu jela siromaške kuhinje koje je pronašlo svoj put do planetarne gastronomije...
Patlidžan (lat. Solanum melongena) ili balancana je jednogodišnja vrsta biljke iz roda Solanum. Areal rasprostranjenja ove vrste obuhvaća...
Zbog kože, koja je puna masti i prepuna sjajnih okusa nakon pečenja, piletina na roštilju nije nimalo laka kulinarska disciplina. Korica...
Banana je ime roda zeljastih biljaka i ekonomski važne vrste (Musa sapientium) iz porodice Musaceae, kao i ime za plod ovih biljaka koji...
Tortellini, talijanska tjestenina punjena različitim nadjevima, od pršuta, čuvenog riccota sira, sa gljivama ili pak špinatom, uglavnom, su...
Povijest palačinke je ujedno i povijest kruha, odnosno žitarica od kojih se spravlja tijesto čije je oblikovanje svedeno na esencijalne...
Kad se na roštilju pripremaju ražnjići od povrća, osobito kad se miješaju s mesom, najveći je problem tempiranje vremena pečenja jer mesu...
Grah i grahorice su oduvijek pratle čovjekovu prehranu. U pradavno doba Kinezi su imali svoju varijantu graha, kojeg su spravljali,...
Somun ili lepinja (u upotrebi su još i izrazi kao pitica, hljepčić, lepina ili kruščić, sve listom deminutivi) je krušna izrađevina koja se...