Hrvatska gastronomija, osobito ona daleko od kuhinje i vatre i namirnica, ona kavanska, formumaška i internetska, obiluje glupostima, što...
Lazanje su vrsta su široke, ravne tjestenine i one su možda jedna od najstarijih vrsta tjestenine. U kolokvijalnom govoru one su talijansko...
Šunka, tvrdo kuhana jaja i mladi luk neizostavne su temeljene sastavnice uskršnjeg doručka. Sve ostalo, razni namazi, suho meso ovo ili...
Palačinke svi vole u slatkim, ali s godinama sve više i slanim varijantama. Glede smjese, svatko ima neku svoju tajnu koju ne želi dijeliti
Faširanci ili polpete popularno je meso koje se u agrameskim domaćinstvima udomaćilo uz variva (čuveni su faširanci s keljom), no kako ih...
Iza pompozna naziv bifteka Stroganoff, nedvojbeno jedan u nizu značajnijih ruskih priloga svjetskoj gastronomiji, krije se ime Pavela...
Kao biće, živi stvor, čovjek je svežder, ali i mesožder što znači da se hrani namirnicama biljnog podrijetla, ali i jede meso. I to
Krumpir je jedna od najzahvalnijih namirnica. Zato ga valja uvijek imati u kući. Dodavanjem sira, vrhnja, prethodnim kuhanjem na pola (neka...
Prema austrijskim izvorima nema nikakve dvojbe da je popularna krofna ili kraftna, a u hrvatskoj inačici pokladica austrijska gastro ikona...
Opće znanje kaže kako je piletina je naziv za meso od domaćih kokoši, a da je u ljudskoj prehrani piletina je najčešća vrsta mesa
I na samu pomisao da je sarmu moguće napraviti, čak štoviše, da će biti ukusna i izvrsna i bez mesa, većina ortodoksnih sarmoljubaca će
Vjerojatno ne postoji kutak zemaljske kugle na kojemu se meso ne usitnjava i dodaje, luk, začini te rukama oblikuju mesne okruglice od svih...
Brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se izvornim oblikom...
Svake 2,5 sekunde netko se prijavi na Veganuary, odnosno učini prvi korak prema iskušavanju veganstva u siječnju! Kako bi potaknuli i svoje...
Gastronomska povijest u hrvatskoj interpretaciji, uglavnom, istražuje utjecaje velikih naroda na našu nacionalnu kuhinju koja je nastala...
Raffaello je sferni kolačić od kokosa i badema koji je talijanski proizvođač Ferrero izbacio na tržište 1990 godine i odmah postao globalni...
Ovih je dana bilo dosta teških jela na repertoaru – od pečenki svinjskih, janjećih, rolanih, uz (pre)više mlinaca, krumpira i ostalih...
Istina je gruba i neumoljiva: odojak je svinja hranjena s majčinim mlijekom, a u kulinarskom kontekstu, odojak se kolje u dobi između dva i
Stalo je kulinarsko pravilo da se hrana nikad ne baca, osobito ona od preobilnih blagdanskih jela. Od ostataka pečenog mesa možete spremiti...
Stollen je voćni kruh od orašastih plodova, začina i suhog ili kandiranog voća, presvučen šećerom u prahu ili šećerom. To je tradicionalni...
Linzeri, popularni keksići od prhkog tijesta, jedna od od najpopularnijih slastica obilate božićne trpeze, bez kojih ne možemo zamisliti...