Nakon duljeg vremena izostanka vedrih i pozitivnih događanja, udruga Prijatelji životinja priprema u srcu Zagreba pravu malu oazu optimizma...
Ponuda jagoda je obilna, cijena prihvatljiva, one su voćke na vrhuncu zrelosti, pa se zna dogoditi da su i prezrele. Kako ste se, isto
To da se meso s žaropeka sprema u tili čas vidimo smo u televizijskim reklamama i filmovima. Koliko god banalno i esencijalno izgledalo, jer
Quicheis je francuski tart koji se sastoji od kore za tijesto punjene slanom kremom i komadićima sira, mesa, plodova mora ili povrća...
Na prvi pogled, zato što pripada Italiji, brzopleto se sicilijanska poistovjećuje s talijanskom kuhinjom, što je pomalo brzopleto...
Sladoled je slastica, desert izveden iz nečega što se u epohama prije nas nazivao kremasti led. Bilo je to doba kad nije bilo učinkovitih
Turopoljska pita pripada onoj grupi jela koje možete brzo pripremiti, hranjiva je, dobra okusa, a može se poslužiti za doručak, ručak ili...
Svinjska vratina je jedna od najzahvalnijih vrsta mesa prigodom priprave mesa s roštilja. Naravno kao i kod svakom mesa kojem slijedi...
Tjestenina i sir, obilno oblivena vrhnjem, uz dodatak masnoće slanine i mirisa pancete, te dodatno zapečena u pećnici dobitna je...
Vrganj je jestiva gljiva koja raste u bjelogoričnih i crnororičnih šumama. Na uzgaja na na plantažama, podrumima i garažama, već raste na...
Iza mistična naziva molekularna gastronomija krije se jednostavna pseudoznanstvena disciplina u kojoj onaj tko priprema hranu razumijeva...
Po definiciji morski plodovi su bilo koji oblik morskog života koji ljudi smatraju hranom. Primarno u su uključene ribe i školjke, a...
Pita, neovisno od jedne od svojih osnovnih inačica, bila ona od prhkog, lisnatog ili vučenog tijesta (kore), jedan je od boljih izuma...
Premda ga ima tijekom cijele godine, ponajprije zahvaljujući umjetnom uzgoju, sezona šampinjona traje od lipnja do studenog, u Europi...
Kako žutih mahuna ima cijele godine u zamrznutom obliku, što i nije tako loša opcija za varivo u hladne zimske dane, ovih dana kad
Petit Beurre u doslovnom prijevodu mali maslac planetarno su poznati keksi koji su nastali u Nantsu, gradu u francuskoj pokrajini Bretanji,...
Iznutrice su dijelovi životinjskog mesa, uglavnom meka tkiva unutanjih organa životinja čije meso inače jedemo. U toj grupi mesnog tkiva...
Picek u pećnici nedjeljom stara je navada zagrebačke kuhinje. No, najčešće, zahvaljujući veličini same peradi, ali i količini krumpira koju...
Pita od zagrebačkog sira ili kako bi se u novohrvatskom engleskom reklo cheesecake reklo je fenomenalan recept. Potka mu je svježi mladi...
Plac se zazelenio od sezonskog povrća, a i opskrba u trgovačkim centrima je dobra, pa je doista šteta ne iskoristiti sezonsko povrće. Ako je
Jeste li znali da je prva vrtna jagoda uzgojena u Bretanji u Francuskoj, tek krajem 18. stoljeća? Prije toga, šumske jagode i uzgajani...