Rijetka su domaćinstva u Hrvatskoj koja za novogodišnje blagdane, uz ionako pretrpan meni, obvezno uguraju i sarmu. Nije to slučajno, jer...
Ako je od jučerašnjeg ručka ostalo viška pohanaca, ovo jelo će mu dati novi život. Bez obzira na vrstu mesa, bila ona, puretina, teletina
Taco je tradicionalno meksičko jelo, koje se sastoji od tortilje, napravljene od kukuruznog ili pšeničnog brašna, napunjene ili umotane oko...
Premda je sezona tikvica započinje u rano ljeto i traje do studenog, zahvaljujući napretku poljoprivredne tehnologije i spretnim trgovcima...
Ostalo puretine od božićnog ručka? Od ostataka pečenog mesa danas pripravite složenac od pečene piletine i povrća. Ako je, možda, mesa...
Badnjak je prema tradiciji posni, nemrsni dan kada se, načelno, izbjegavaju mesna jela, a za objed se najčešće izabire riba. U hrvatskoj...
Kuglof je još jedna u nizu nezaobilaznih slastica za blagdane krajem godine, a kao i kod većine europskih slastica svoje podrijetlo vuče iz...
Stollen je voćni kruh od orašastih plodova, začina i suhog ili kandiranog voća, presvučen šećerom u prahu ili šećerom. To je tradicionalni...
Linzeri, popularni keksići od prhkog tijesta, jedna od od najpopularnijih slastica obilate božićne trpeze, bez kojih ne možemo zamisliti...
Jedna od ljepših strana dočeka Božića, kad je o pripremi hrane riječ, neprijeporno je činjenica da većinu namirnica možemo pripremiti...
Gulaš je svojim nebrojenim inačicama vrlo omiljeno je jelo kontinentalne Europe, a o njegovom podrijetlu nema dvojbe – zbog uporabe paprike...
Tuna je zbog industrijske obrade jedna od najčešćih riba u ljudskoj prehrani, a u uporabi prevladava ona iz konzerve. Dakle, prerađena...
Čokloada je uvijek gastro izazov, ne ona industrijska, već kao desert, u slasticama. No, zbog svoje ogromne kalorijske vrijednosti, bez...
Po definiciji brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se...
Svinjetina je često meso u jelovnicima hrvatske kuhinje. Česta je u i tradicionalnoj gastronomiji svih hrvatskih regija, osobito Slavonije,...
Losos, koja pripada istoj porodici riba kao i pastrve, ima masno meso koje hvale svi, ponajprije zbog visoke razine korisnih omega 3 masnih...
Glavna odlika variva leži u činjenici da se gotovo uvijek priprema od dostupnih sezonskih namirnica (povrća), a temeljnu nutricionističku...
Ono što su Beatlesi u glazbi, to su popularni čupacvi među kolačima – tako jednostavni, istodobno jako dobri. Bezvremenski dobri. Ova...
Priprema palačinki, nabrzinu pečena tijesta koje može služiti za slatke ili slane namaze, ali i kao temelj za kompletno jelo vrlo je...
Jedni kažu da je pizza ono što se nalazi na njoj, jer je nadjev najvažniji pa odabirom namirnica određujemo njenu vrstu. Drugi su skloni
Vrijeme kolinja je iza nas, pa je red na se na stolu nađe hladetina, prema nekim izvorima jelo bogate europske gastro tradicije koje svoje