Ciabatta doslovno prevedeno – papuča, talijanski je bijeli kruh napravljen od pšeničnog brašna, vode, soli, kvasca i maslinovog ulja, nema...
Čokoladni kolačić ili jednostavno brownie je četvrtasti ili pravokutni kolač u kojemo osonovni sastojak – čokolada dolazi do svoj punog...
Tandoori piletina je jelo od piletine koje se priprema pečenjem piletine marinirane u jogurtu i začinima u tandooru, cilindričnoj glinenoj...
Papar ili biber u istočnoj inačici je biljka koja dolazi iz obitelji paprika, a velika je to obitelj cvjetnica. Skupina sadrži otprilike...
Bundeve su dio obitelji Cucurbitaceae ili tikvice i velike su, okrugle i živahne narančaste boje s blago rebrastom, tvrdom, ali glatkom...
Mandarina je vrsta naranče, porijeklom iz Kine, ali se raširila svijetom, pa i u Hrvatskoj.Davno prije nego je zapadni svijet saznao o...
Bourguignon je tradicionalno francusko jelo čiji su osnovni sastojci kuhana govedine u umaku od crvenog vina, s lukom, šampinjonima i...
Po definiciji, šafran je biljni rod trajnica s podzemnim gomoljem iz porodice Iridaceae. Od dvjestotinjak vrsta većina raste na Sredozemlju...
Premda im je sezona na izmaku duguljaste paprike roge se još nalaze u ponudi na tržnicama u supermarketima. Ostalih vrsta paprika ima, više...
Ako se s razlogom kaže da je bundeva kraljica jeseni, onda su jabuke, u svojim beskrajnim inačicama, od svježih i hrskavih, do kiselkastih,...
Počastite sebe i možebitne goste repovima jastoga na žaru koji se poslužuju s maslacem od limuna, češnjaka i peršina. Oni ulažu malo truda,...
Origano ili origanum vulgare je vrsta cvjetnice u obitelji metvice Lamiaceae, porijeklom iz mediteranske regije, ali široko naturaliziran...
Po definiciji, uštipci su pržene okruglice od tijesta poput krafni, pržene u duboku ulju. Rade se na slano, ali i slatko, a i ne
Arancini su talijanski specijalitet, a mi ih prevodimo kao rižine kuglice , obložene krušnim mrvicama i pržene u dubokom prženju. Danas...
Kurkuma je cvjetnica, Curcuma longa iz obitelji đumbira čiji se rizomi (korijen) koriste u kuhanju. Ona je zeljasta biljka porijeklom iz...
Pileća jetrica, isto kao i jetra drugih životinja, isto kao i iznutrice svih vrsta sve su rjeđe na našim jelovnicima, što je potpuno...
Burek je vrsta jela od razvučenog tijesta s mesom ili sirom. Jelo je rašireno na području nekadašnjeg Osmanskog Carstva, a potječe potječe...
Krepes Suzette vjerojatno je najpoznatiji desert na svijetu koji se spravlja od običnih palačinki s umakom od karameliziranog šećera i...
Kumin biljka je iz porodice Apiaceae, autohtona od istočnog Mediterana do Južne Azije. Kumin se ponekad miješa s kimom, pa čak i sa crnim
Kad se odlučujete na rižoto s piletinom, najbolje je odabrati bijelo pileće meso jer je to savršen način da ga pripremite tako da ne
Kako hrvatska kuhinja pripada mješavini zapadnih i istočnih utjecaja prihvatili smo musaku kao jelo koje nam dolazi iz Grčke, vjerojatno...