Za gasrto puritance mljeveno meso je je svetogrđe samo po sebi, osobito kod boljih vrsta mesa kao što je, primjerice, teletina. Da istina...
Gastronomska povijest u hrvatskoj interpretaciji, uglavnom, istražuje utjecaje velikih naroda na našu nacionalnu kuhinju koja je nastala...
U pučkoj školi smo naučili kako je nakon Kolumbova otkrića Amerike i pandemije kuge, na pragu modernog doba, gomoljasta biljka koju su...
Jeste li znali da se pistacio u hrvatskoj inačici naziva prava tršlja? Niste? Nema veze, bitno je da ga redovito konzumirate zbog njegovih...
Kobasica je tradicionalni naziv za prerađevinu mljevenog mesa s dodatkom začina koje se stavlja u tanko prirodno životinjsko crijevo ili...
Brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se izvornim oblikom...
Zagrebački odrezak, teleća šnicla (od buta) punjena šunkom i sirom jedno je od najpopularnijih jela gradske i nacionalne scene. Premda u...
Opće znanje kaže kako je piletina je naziv za meso od domaćih kokoši, a da je u ljudskoj prehrani piletina je najčešća vrsta mesa
Vjerojatno ne postoji kutak zemaljske kugle na kojemu se meso ne usitnjava i dodaje, luk, začini te rukama oblikuju mesne okruglice od svih...
Meso ‘z tiblice je slano jelo međimurske kuhinje, sastavnog dijela nacionalne hrvatske kuhinje, posljednjih desetljeća vrlo prošireno...
Orahnjača (orehnjača) hrvatsko je tradicijsko slatko jelo, a svojataju je, isto kao i makovnjaču, većina kuhinja srednje i istočne Europe,...
Po definiciji, kruh je proizvod koji se dobiva miješanjem brašna s vodom, mlijekom, sirutkom, ili nekom drugom tekućinom uz dodatak...
Kao i uvijek, nakon blagdana ostaje dosta namirnica, a jedna od najčešćih je kuhana šunka koja “nikako da se potroši”, a ona se najbrže
Premda su germknedle ili knedle od dizanog tijesta specijalitet miteleuropske gastronomije, a izravno podrijetlo imaju iz Češkoj,...
Ovih je dana bilo dosta teških jela repertoaru – od pečenki svinjskih, janjećih, rolanih, uz (pre)više mlinaca, krumpira i ostalih priloga,...
Pečeni odojak je nezaobilazno jelo blagdanske kuhinje. Topao, hruskav s krumpirima ili mlincima ili pak na hladno s francuskom salatom...
Rijetka su domaćinstva u Hrvatskoj koja za novogodišnje blagdane, uz ionako pretrpan meni, obvezno uguraju i sarmu. Nije to slučajno, jer...
Ako je od jučerašnjeg ručka ostalo viška pohanaca, ovo jelo će mu dati novi život. Bez obzira na vrstu mesa, bila ona, puretina, teletina
Ostalo puretine od božićnog ručka? Od ostataka pečenog mesa danas pripravite složenac od pečene piletine i povrća. Ako je, možda, mesa...
Badnjak je prema tradiciji posni, nemrsni dan kada se, načelno, izbjegavaju mesna jela, a za objed se najčešće izabire riba. U hrvatskoj...
Kuglof je još jedna u nizu nezaobilaznih slastica za blagdane krajem godine, a kao i kod većine europskih slastica svoje podrijetlo vuče iz...