gastro

2020-12-26-gastro-sloizenac-puretina

GASTRO: Ostalo purice? Nema problema, pripremite složenac ili paštetu!

Ostalo puretine od božićnog ručka? Od ostataka pečenog mesa danas pripravite složenac od pečene piletine i povrća. Ako je, možda, mesa...

2020-12-22-gastro-kuglof

GASTRO: Kuglof, najstarija paneuropska slastica

Kuglof je još jedna u nizu nezaobilaznih slastica za blagdane krajem godine, a kao i kod većine europskih slastica svoje podrijetlo vuče...

2020-12-21-gastro-stollen

GASTRO: Stollen, božićni slatki kruh

Stollen je voćni kruh od orašastih plodova, začina i suhog ili kandiranog voća, presvučen šećerom u prahu ili šećerom. To je tradicionalni...

2020-12-14-gastro-zob-pah-čok

GASTRO: Čokoladne zobene okruglice

Čokloada je uvijek gastro izazov, ne ona industrijska, već kao desert, u slasticama. No, zbog svoje ogromne kalorijske vrijednosti, bez obzira...

2020-12-11-gastro-losos

GASTRO: Petak je dan za ribu – losos u tavu!

Losos, koja pripada istoj porodici riba kao i pastrve, ima masno meso koje hvale svi, ponajprije zbog visoke razine korisnih omega 3 masnih...

2020-11-29-gastro

GASTRO: Marinirani svinjski odrezak – sljubljivanje Mediterana i kontinenta

Vrijeme je kolinja, pa je i svinjskog mesa u izobilju, što se odražava i na cijene. Tako da je dobre komade svinjetine bilo u

gastro-vege

Ovaj tjedan preskočite meso, podržite vegetarijansku prehranu!

Vegetarijanci ne jedu životinje, dok tzv. čisti vegetarijanci – vegani ne jedu ni mliječne proizvode, jaja i med, odnosno izbjegavaju sve...

musaka-2020-10-27

GASTRO: Musaka od krumpira i patlidžana s povrćem i gljivama

GASTRO: Jesenja musaka s povrćem i gljivama Musaka od antike do danas Mljeveno meso je prva asocijacija kad se spomene musaka za nedjeljni...