Rijetka su domaćinstva u Hrvatskoj koja za novogodišnje blagdane, uz ionako pretrpan meni, obvezno uguraju i sarmu. Nije to slučajno, jer...
Ako je od jučerašnjeg ručka ostalo viška pohanaca, ovo jelo će mu dati novi život. Bez obzira na vrstu mesa, bila ona, puretina, teletina...
Taco je tradicionalno meksičko jelo, koje se sastoji od tortilje, napravljene od kukuruznog ili pšeničnog brašna, napunjene ili umotane...
Premda je sezona tikvica započinje u rano ljeto i traje do studenog, zahvaljujući napretku poljoprivredne tehnologije i spretnim trgovcima...
Ostalo puretine od božićnog ručka? Od ostataka pečenog mesa danas pripravite složenac od pečene piletine i povrća. Ako je, možda, mesa...
Obiteljska okupljanja u hladnije doba godine, i to pogotovo u vrijeme Božića, ne mogu proći bez mirisne, hrskave i meke purice s mlincima...
Badnjak je prema tradiciji posni, nemrsni dan kada se, načelno, izbjegavaju mesna jela, a za objed se najčešće izabire riba. U hrvatskoj...
Kuglof je još jedna u nizu nezaobilaznih slastica za blagdane krajem godine, a kao i kod većine europskih slastica svoje podrijetlo vuče...
Stollen je voćni kruh od orašastih plodova, začina i suhog ili kandiranog voća, presvučen šećerom u prahu ili šećerom. To je tradicionalni...
Linzeri, popularni keksići od prhkog tijesta, jedna od od najpopularnijih slastica obilate božićne trpeze, bez kojih ne možemo zamisliti...
Jedna od ljepših strana dočeka Božića, kad je o pripremi hrane riječ, neprijeporno je činjenica da većinu namirnica možemo pripremiti...
Fish and chips, u prijevodu riba s čipsom ili krumpirićima vruće je jelo koje se sastoji od pržene ribe u tijestu poslužene s čipsom.
U kreativnoj kulinarskoj radionici Mirele Richter Posavac nastala je ova slastičarska čarolija, slatka bezglutenska blagdanska torta inspirirana...
Gulaš je svojim nebrojenim inačicama vrlo omiljeno je jelo kontinentalne Europe, a o njegovom podrijetlu nema dvojbe – zbog uporabe paprike...
Tuna je zbog industrijske obrade jedna od najčešćih riba u ljudskoj prehrani, a u uporabi prevladava ona iz konzerve. Dakle, prerađena...
Čokloada je uvijek gastro izazov, ne ona industrijska, već kao desert, u slasticama. No, zbog svoje ogromne kalorijske vrijednosti, bez obzira...
Po definiciji brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se izvornim...
Svinjetina je često meso u jelovnicima hrvatske kuhinje. Česta je u i tradicionalnoj gastronomiji svih hrvatskih regija, osobito Slavonije...
Losos, koja pripada istoj porodici riba kao i pastrve, ima masno meso koje hvale svi, ponajprije zbog visoke razine korisnih omega 3 masnih...
Glavna odlika variva leži u činjenici da se gotovo uvijek priprema od dostupnih sezonskih namirnica (povrća), a temeljnu nutricionističku...
Ono što su Beatlesi u glazbi, to su popularni čupacvi među kolačima – tako jednostavni, istodobno jako dobri. Bezvremenski dobri. Ova...