Faširanci ili polpete popularno je meso koje se u agrameskim domaćinstvima udomaćilo uz variva (čuveni su faširanci s keljom), no kako ih...
Iza pompozna naziv bifteka Stroganoff, nedvojbeno jedan u nizu značajnijih ruskih priloga svjetskoj gastronomiji, krije se ime Pavela...
Kao biće, živi stvor, čovjek je svežder, ali i mesožder što znači da se hrani namirnicama biljnog podrijetla, ali i jede meso. I to
Turopoljska svinja jedan je od simbola Turopolja, ali i veliki potencijal za razvoj poljoprivrede i turizma u našem kraju. -Cilj je da...
Krumpir je jedna od najzahvalnijih namirnica. Zato ga valja uvijek imati u kući. Dodavanjem sira, vrhnja, prethodnim kuhanjem na pola (neka...
Opće znanje kaže kako je piletina je naziv za meso od domaćih kokoši, a da je u ljudskoj prehrani piletina je najčešća vrsta mesa
I na samu pomisao da je sarmu moguće napraviti, čak štoviše, da će biti ukusna i izvrsna i bez mesa, većina ortodoksnih sarmoljubaca će
Vjerojatno ne postoji kutak zemaljske kugle na kojemu se meso ne usitnjava i dodaje, luk, začini te rukama oblikuju mesne okruglice od svih...
Brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se izvornim oblikom...
Gastronomska povijest u hrvatskoj interpretaciji, uglavnom, istražuje utjecaje velikih naroda na našu nacionalnu kuhinju koja je nastala...
Raffaello je sferni kolačić od kokosa i badema koji je talijanski proizvođač Ferrero izbacio na tržište 1990 godine i odmah postao globalni...
Ovih je dana bilo dosta teških jela na repertoaru – od pečenki svinjskih, janjećih, rolanih, uz (pre)više mlinaca, krumpira i ostalih...
Istina je gruba i neumoljiva: odojak je svinja hranjena s majčinim mlijekom, a u kulinarskom kontekstu, odojak se kolje u dobi između dva i
Stalo je kulinarsko pravilo da se hrana nikad ne baca, osobito ona od preobilnih blagdanskih jela. Od ostataka pečenog mesa možete spremiti...
Stollen je voćni kruh od orašastih plodova, začina i suhog ili kandiranog voća, presvučen šećerom u prahu ili šećerom. To je tradicionalni...
Linzeri, popularni keksići od prhkog tijesta, jedna od od najpopularnijih slastica obilate božićne trpeze, bez kojih ne možemo zamisliti...
Kuglof (kao i Kugelhupf, Guglhupf, Gugelhopf, i na francuskom jeziku, kouglof, kougelhof, ili kougelhopf) je jedan od najstarijih...
Lamington je australski kolač napravljen od kvadrata torte od maslaca ili biskvita obloženih vanjskim slojem čokoladnog umaka i uvaljanih u...
Gastronomija je, u načelu internacionalna i vrlo demokratična. Ilustrativan primjer za tu tezu je sarma, jelo od miješanog mljevenog ili...
Krumpet je vrsta ravnog, malog okruglog kruha koji se diže kvascem. Premda imenom podsjeća na krumpir s njime nema nikakve veze. Otprilike...
Hladetina, aspik, žuljica ili pače nije nikakva mudrost, već samo ohlađena juha od svinjskog mesa sa začinima i korjenastim povrćem. Ovo je...