Istraživanja su pokazala da bi češnjak mogao smanjiti rizik od obolijevanja, kao i duljinu bolesti i ozbiljnost simptoma. Recenzija, objavljena...
Da bismo razumjeli kako se to događa, prvo je važno uzeti u obzir da su okus i miris dvije različite stvari. Okus i miris
Evo koje biste namirnice trebali što više konzumirati tijekom mjeseci pred nama kako biste prehranom ojačali imunološki sustav i uspješ...
Razlog za ovu situaciju često je razgrađena mast i drugi organski otpad koji se akumulira na zidovima kanalizacijskih cijevi. Prije nego š...
Češnjak, neizostavan dio mnogih jela, zna zadavati popriličnu glavobolju pri pripremi jer je njegovo guljenje često dugotrajno. No, postoji...
Pokazalo se da je češnjak bogat nutritivno korisnim spojevima, posebice sumporom. Njihovo istraživanje sastojalo se od 22 relevantne studije...
Tako je i u Moslavini u kojoj je ove godine češnjak dobro rodio i pakira se za tržište. – Naš češnjak je, ne zato
Češnjak je svestran sastojak koji je uvijek dobro imati pri ruci jer igra ključnu ulogu u mnogim slanim jelima, od pečenog krumpira do tikka...
Češnjak, kojeg mnogi u Hrvatskoj smatraju narodnim lijekom i jednom od najzdravijih namirnica biljnog porijekla, sada ima i znanstvenu potvrdu...
Kasna jesen ima svojih gastronomskih izazova – od kestenja, preko kiselog kupusa, pa do svih delicija koje vežemo uz barbarske običaje...
Faširanci ili polpete popularno je meso koje se u agrameskim domaćinstvima udomaćilo uz variva (čuveni su faširanci s keljom), no kako...
Salsa je niz umaka koji se koriste kao začini za tacose i drugu meksičku i meksičko-američku hranu, te kao umake za tortilja čips. Mogu
S rižom je uvijek problem ako ostane. Šteta je baciti, a ako je bila prilog jelu, dakle, samo iskuhana uz minimum začina i soli
Gratin dauphinois je francusko jelo od narezanog krumpira pečenog u mlijeku ili vrhnju, koristeći tehnikuposebnog rezanja krumpira koja je...
Pašticada je tradicionalno hrvatsko jelo od goveđeg buta kuhanog u slatko-kiselom umaku od luka i mrkve, suhih šljiva, prošeka, crnog vina...
Premda im je sezona na izmaku duguljaste paprike roge se još nalaze u ponudi na tržnicama u supermarketima. Ostalih vrsta paprika ima, viš...
Počastite sebe i možebitne goste repovima jastoga na žaru koji se poslužuju s maslacem od limuna, češnjaka i peršina. Oni ulažu malo...
Rižoto je talijansko jelo načinjeno od riže i priloga. Na vrelom ulju, maslacu ili masti poprži se riža, a zatim se dodaju prilozi. Obi...
Kad se odlučite za pripremu piletine na žaru, mariniranje je dobra opcija, neki bi rekli i jedina moguća, jer pečenje na gradelama izvla...
S razlogom se kaže da punjene paprike “mirišu na ljeto”, jer paprika je jedan od prirodnih pojačivača okusa, tako da kad zamiri...
Inćun (lat. Engraulis encrasicolus) ili europski inćun je jedna od najvažnijih riba u prehrambenom lancu našeg mora. Kod nas se naziva jo...