fbpx

Utorak, 04 Prosinac 2018 08:43

Proslavljen Dan udruga Zagrebačke županije

Napisao/la Redakcija
Proslavljen Dan udruga Zagrebačke županije Zagrebačka županija

U prigodi Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana ljudskih prava Zagrebačka Županija je, tradicionalno, organizirala susret s predstavnicima socijalno-humanitarnih, zdravstvenih, umirovljeničkih i braniteljskih udruga koje djeluju na njezinu području.

Ove godine naglasak je bio na djelovanju braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskoga rata pa je susret popraćen tribinom „Braniteljske udruge i važnost njihova djelovanja na području Zagrebačke županije“. Svoje aktivnosti su predstavile udruge koje djeluju na prostoru županije ili okupljaju branitelje s njezina područja.

O edukaciji školske djece o Domovinskom ratu „Da se ne zaboravi“ prezentaciju je pripremila Udruga branitelja 151. samoborske brigade, izlagač je bio Adolf Paar, Ivan Janković ispred Saveza Udruga hrvatskoga časničkog zbora Zagrebačke županije govorio je o vojno-stručnoj izobrazbi Hrvatskoga časničkog zbora, osvrt na rad i aktivnosti Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a dao je Tihomir Trešćec, a o iskoraku hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata u civilno društvo govorila je Maja Lučić iz Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata.

Zajednica udruga i članova hrvatskih ratnih vojnih invalida Zagrebačke županije pripremila je izlaganje „Sport i rekreacija sa svrhom psihosocijalne i zdravstvene rehabilitacije hrvatskih ratnih vojnih invalida“, izlagač je bio Stjepan Gudec, dok je o radu i aktivnostima Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH, Grada Zagreba i Zagrebačke županije govorila Vesna Mihaljević. Zajednica udruga hrvatskih vitezova ratnih veterana 1991. pripremila je video prezentaciju „Branitelji u ratu, branitelji u miru“. U ime ove udruge obratio se Damir Mesić.

Uvodno je predstavnike udruga, u ime Županije, pozdravila zamjenica župana Nadica Žužak.

-Iznimno smo svjesni koliko je važno poticati razvoj civilnoga društva, što i pokazujemo kroz naše programe, odnosno kroz proračun iz kojega redovito financiramo aktivnosti udruga. Današnjom tribinom želimo staviti naglasak na doprinos braniteljskih udruga civilnome društvu, prije svega njegovanju, čuvanju i učenju mladih generacija o vrijednostima Domovinskoga rata- rekla je zamjenica Žužak.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti