Druga strana sporta

FOTO: Mladi rukometaši Gorice se i educiraju. Dvoranu i lopte nakratko zamijenili odlaskom u muzej

Ekipe dječaka U15 i U13 bile su dijelom edukativne muzejske akcije "Muzeji i STEAM?!", te su mladi Goričani u Tiflološkom muzeju sudjelovali na radionicama "Upoznaj asistivnu tehnologiju!"
IMG_20240506_152827

U Rukometnom klubu Gorica uz stvaranje onih istinskih sportskih vrijednosti kod mladih sportaša, oduvijek je naglasak bio i na onoj drugoj ljudskoj komponenti, kako od tih mladih dječaka stvoriti i ljude koji će biti na primjer svojoj okolini. Želeći im pružiti i taj edukacijski dio treneri Marinko Karavanić i Tomo Mesarov zajedno sa svojim ekipama dječaka U15 i U13 bili su dijelom edukativne muzejske akcije “Muzeji i STEAM?!.

U Tiflološkom muzeju održane su tako radionice pod nazivom “Upoznaj asistivnu tehnologiju!”, gdje su polaznici na zabavan način mogli saznati kako suvremena tehnologija može pomoći djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom u njihovom svakodnevnom životu te koji uređaji postoje i na koji način se koriste.

-Radionice su održane pod vodstvom studentica diplomskog studija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Između ostaloga, radionice su bile interaktivno tako da su polaznici imali priliku isprobati pomagala- kazao nam je trener Marinko Karavanić.

Nakon održanih radionica, polaznici su mogli besplatno razgledati stalni postav muzeja.

Sport
Velika Gorica