Kao na filmskom platnu

Bježao policajcima zaprešićkim krajem pa trajno ostao bez automobila

Ujedno mu je presudom izrečena i kazna zatvora od 20 dana te novčana kazna u iznosu od 3.330 eura
Zagreb: Policija na Jadranskoj aveniji provjerava propusnice i kršenje samoizolacije Emica Elvedji/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako je 25-godišnjem prometnom recidivistu pravomoćnošću presude oduzeto vozilo te izrečena zatvorska i novčana kazna.

Podsjetimo, spomenutog je u Zaprešiću, 2. prosinca 2023. godine oko 23:30 sati, policija uočila na križanju Ulice bana Josipa Jelačića i Ulice Veliki Vrh u automobilu marke Honda bez registarskih oznaka. Vozač se odbio zaustaviti na znak policijskih službenika, na što su oni krenuli u potjeru za njim, i to kroz Zaprešić, Brdovec i Prigorje Brdovečko prema Mariji Gorici. Konačno se zaustavio u Hrastinskoj ulici u mjestu Hrastina gdje je izašao iz vozila i počeo bježati, međutim ubrzo je svladan i uhićen.

Provjerom je utvrđeno kako vozi bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme dok mu je na snazi rješenje po kojem ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole jer je u protekle dvije godine prikupio dvanaest negativnih prekršajnih bodova, upravljao odjavljenim vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i za koje nije sklopio ugovor o obaveznom osiguranju. Pritom je odbio testiranje na prisustvo droga i lijekova, kao i stručni pregled.

Vozaču je privremeno oduzeto vozilo te je nadležnom sudu predloženo trajno oduzimanje vozila. Pravomoćnošću sudske presude vozilo je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske, a ujedno mu je presudom izrečena i kazna zatvora od 20 dana te novčana kazna u iznosu od 3.330 eura.

Crna kronika
Zaprešić