9 žena skrbi za 54 korisnika

Grad Ivanić-Grad nastavio s projektom Zaželi. Za provedbu osigurano 792 tisuće eura

Rad žena nije samo u pomoći oko kućanskih poslova, već i u stvaranju dubljih veza, pružajući podršku i osjećaj pripadnosti krajnjim korisnicima
IMG-b9ed017042c5057b2354f517090efb8c-V

Grad Ivanić-Grad, uz potporu Europske unije putem sredstava Europskog socijalnog fonda, provodi projekt “Zaželi jednakost za sve”, koji predstavlja vitalnu podršku starijim i nemoćnim sugrađanima.

Trenutno projekt obuhvaća 54 korisnika s područja Grada Ivanić-Grada, dok je ukupno 96 korisnika uključeno s partnerima Općinom Kloštar Ivanić i Općinom Križ.

-Kroz suradnju s ovim partnerima, projekt obuhvaća i širi spektar naše zajednice, osiguravajući podršku tamo gdje je najpotrebnija. Jedan od najznačajnijih aspekata ovog projekta je zapošljavanje. Ukupno 17 osoba, od kojih je devet iz Ivanić-Grada, tri iz Kloštar Ivanića i četiri iz Križa, dobilo je priliku raditi i brinuti se o našim korisnicima. Njihova posvećenost i briga pružaju neophodnu podršku u svakodnevnom životu, stvarajući tako povezanu i brižnu zajednicu- kazala je voditeljica projekta Jelena Baričević.

Projekt je financiran s iznosom od 792.000,00 eura, čime se osigurava njegova održivost i kontinuirana podrška. Već nakon skoro mjesec dana provedenih u provedbi projekta, vidljive su pozitivne promjene.

Devet žena s područja Ivanić-Grada s radom je započelo 15. travnja, a njihov rad nije samo u pomoći oko kućanskih poslova, već i u stvaranju dubljih veza, pružajući podršku i osjećaj pripadnosti krajnjim korisnicima.

-U ovom kratkom periodu, primjećujemo zadovoljstvo i sreću kod korisnika koje smo imali priliku posjetiti. Ova interakcija nije samo razmjena usluga, već prilika za izgradnju prijateljstva i podrške u našoj zajednici- zaključila je Baričević.

Događanja
Ivanić-Grad