Dan općine Krašić

Petković Fajnik na svečanoj sjednici Općinskog vijeća: Nastavljamo dalje još bolje, predanije i poštenije

Proslava Dana općine Krašić nastavila se svečanom sjednicom Općinskog vijeća
DSC_6357

Nakon jutrošnje procesije i misnog slavlja te odavanja počasti kod biste blaženog kardinala Alojzija Stepinca, obilježavanje Dana općine Krašić nastavilo se svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Načelnik Josip Petković Fajnik istaknuo je tom prilikom kako mu je iznimna čast, ponos i velika odgovornost što posljednjih 15 godina vodi svetu Stepinčevu općinu.

– Prošle godine ovdje sam govorio o 30 godina općine, a na čelu sam pola njezinog postojanja. Nije često lako, ali s druge strane netko mora raditi i ovakve poslove. Neka nam Bog da snage da to nastavimo što bolje, predanije i poštenije činiti i nadalje.

U proteklih godinu dana, navodi Petković Fajnik, Općina je sama financirala 15 kilometara ceste, izgradio se most na Kupčini koji spaja Krašić i Krivić, a samo u drugom polugodištu 2023. godine uloženo je 2,8 milijuna eura povučenih iz državnih i europskih sredstava. Osim cestogradnje mnogo se radi na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i evidentiranju novih 15 kilometara cesta na 73 hektara zemljišta koje je Krašiću pripalo od susjednog Jastrebarskog, modernizaciji javne rasvjete i kvaliteti elektroopskrbe. U području obrazovanja i demografske politike svake se godine povećavaju iznosi za sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima i redovnim studentima te se nabavljaju pomoćni radni materijali za osnovnoškolce, nabrojao je Petković Fajnik.

Dan općine Krašić okupljenima je u ime Vlade RH čestitao ministar Šime Erlić poručivši da blaženi Alojzije Stepinac nije samo velikan hrvatske povijesti nego i veliko nadahnuće te uzor.

– Njegova poruka jednako je snažna i danas, a njegov životni put je poruka odricanja, praštanja i ljubavi prema domovini. Upravo su to one vrijednosti koje gajimo i danas, možda i više nego prije, s obzirom na sve izazove u kojima se nalazimo, rekao je Erlić istaknuvši kako Krašić raste i razvija se iz godine u godinu.

Marijana Petir kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, zahvalila je svima koji doprinose razvoju općine kroz svoje društvene i gospodarske aktivnosti te je čine mjestom ugodnim za život, a u tome će i dalje imati snažnu potporu vladajućih.

– Naš je cilj ravnomjeran razvoj, što znači ulaganje u društvenu, socijalnu i komunalnu infrastrukturu kako bi našim ljudima osigurali osnovne uvjete da ostanu živjeti na hrvatskom selu u ruralnim sredinama.

U nastavku svečane sjednice dodijeljena su javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

Događanja
Krašić