Gužvara je vrsta jela koja se priprema od vučenog tijesta ili dizanog tijesta s raznim nadjevima. Premda je asocijativno, uglavnom...
Zagrebački sir pripada grupi svježih kravljih sireva koji imaju dugu tradiciju proizvodnje ne samo u Zagrebu, već svim hrvatskih...
Brzinski zalogajčići od lisnatog tijesta idealna su opcija za vruće ljetne dane. Dovoljno je samo razvući lisnato tijesto, smutiti nadjev u...
Ostalo mesa od vikenda? Dan, dva će izdržati u hladnjaku i onda ćete ga baciti? Ne činite to, jer s malo mašte možete sačiniti
Jeste li znali da tikvica dolazi iz Mesoamerike? Što je pak to? Kako je gastronomija uvijek i svojevrsno putovanje po svijetu, otkriti ćemo...
Ljepota ljeta u kuhinji je sadržana, prije svega, u činjenici da se zbog vrućine manje kuha. Događa se fantastična transformacija u kojoj...
Kao i mnogi drugi gastro mitovi tako i čuvena Cezar (ili Cesare) salata, kao što se to prvoloptaški brzopleto zaključuje, svoje ime ne...
Slane palačinke su izvrstan izbor za situacije u kojima vam se puno vremena ne troši u kuhinji. Brzo se spremaju, a izborom dodataka nadjevu
Quicheis je francuski tart koji se sastoji od kore za tijesto punjene slanom kremom i komadićima sira, mesa, plodova mora ili povrća...
Pita od zagrebačkog sira ili kako bi se u novohrvatskom engleskom reklo cheesecake reklo je fenomenalan recept. Potka mu je svježi mladi...
Plac se zazelenio od sezonskog povrća, a i opskrba u trgovačkim centrima je dobra, pa je doista šteta ne iskoristiti sezonsko povrće. Ako je
Kao i uvijek, nakon blagdana ostaje dosta namirnica, a jedna od najčešćih je kuhana šunka koja “nikako da se potroši”, a ona se najbrže
Premda je sezona tikvica započinje u rano ljeto i traje do studenog, zahvaljujući napretku poljoprivredne tehnologije i spretnim trgovcima...
Tijesto naše svagdašnje Vučeno tijesto je jedan od mitova svakodnevne gastronomije. Najčešće neopravdano se tvrdi kako je tajna dobra...