TOMISLAV POTOČIĆ, zapovjednik DVD-a Farkaševac: Vatrogastvo je tradicija koja se prenosi s generacije na generaciju

O vatrogastvu u Farkaševcu porazgovarali smo sa zapovjednikom Tomislavom Potočićem
DSC_4656

Vatrogastvo u Farkaševcu ima dugu tradiciju. Najstarije društvo je DVD Farkaševac koje je osnovano 26. studenog 1933. kada je prema dostupnim podatcima skupina mještana osnovala Dobrovoljnu vatrogasnu četu. Slijedom navedenoga, ove se godine slavi 90-ta obljetnica od osnutka DVD-a Farkaševac, koji je središnja vatrogasna postrojba Vatrogasne zajednice Općine Farkaševac. Uz DVD Farkaševac, u rad Vatrogasne zajednice uključeni su još DVD Bolč i DVD Kabal.

Novo vozilo najljepša nagrada za 90-tu obljetnicu DVD-a Farkaševac

Vikend za nama zasigurno će zauzeti značajno mjesto u povijesnim spisima Zajednica, jer podrškom Općine nabavljeno je novo navalno vozilo, kojeg se ne bi posramile niti daleko jače Zajednice, ali i društva, kazao nam je zapovjednik DVD-a Farkaševac i Vatrogasne zajednice Općine Farkaševac Tomislav Potočić.

-Koliko smo čuli među rijetkima smo DVD-ima koji su opremljeni s ovako kvalitetnim vozilom, na čemu se zahvaljujem načelniku Matiji Copaku- ističe Potočić i dodaje kako Vatrogasna zajednica ima 45 operativaca, koji kao prava braća vatrogasci ne pitaju kome gori, nego gdje gori i gdje treba pomoći.

-Naša centralna postrojba DVD Farkaševac koji ove godine slavi 90. godina od osnutka ima 36 članova, od kojih je 25 operativaca- govori nam Potočić, te nam objašnjava kako su farkaševački vatrogasci prošle godine imali veliku intervenciju, kada su gasili požar kuće u Praščevcu, što je i nagnalo vodstvo Zajednice da u suradnji s Općinom krene u nabavku novog vozila.

Vatrogastvo duboko ukorijenjeno

U neka prošla vremena uz sadašnja tri društva djelovali su još; DVD Majur, DVD Brezine, DVD Zvonik, DVD Mački i DVD Ivančani. Ljubav prema vatrogastvu prenosila se s generacija, pa je tako i naš sugovornik krenuo stopama svoga oca, koji su također bili aktivni u vatrogasnom životu Farkaševca.

-Ja sam vatrogasac već 26 godina. To je tradicija, koja se prenosi s koljena na koljena i bilo je prirodno da krenem putem svoga oca koji je također bio vatrogasac- poručuje Tomislav Potočić, koji vjeruje kako će mladi i dalje slijediti ovaj plemeniti poziv.

-Dok god ima mladih živjet će i vatrogastvo koje na našem području ima dugu i lijepu tradiciju- zaključio je Potočić.

Farkaševac
Hrvatska
Intervju
Naši ljudi našeg kraja
Općina
Zagrebačka županija