VIDEO/FOTO: DVD Farkaševac opremljen najsuvremenijim vatrogasnim vozilom

Pristiglo vozilo je iz 2017., a nabavka je koštala nešto više od 200 tisuća eura
DSC_4642

Vatrogastvo u Farkaševcu nije moglo dobiti ljepši poklon za 90-tu obljetnicu od novog navalnog vozila. Novo vozilo u Farkaševac je stiglo jučer, a kako i priliči vatrogasnim običajima novo je vozilo odmah po dolasku “kršteno”.

Vozilo je predano na korištenje DVD-u Farkaševac, koje sada kada su u pitanju dobrovoljna vatrogasna društva ima jedno od najoperativnijih vozila, za koje je izdvojeno nešto više od 200 tisuća eura.

-Hvala načelniku bez čije pomoći ovo ne bismo uspjeli izrealizirati, jer ovo je vozilo među kvalitetnijima. Vozilo će nam prvenstveno služiti za požarne intervencije, ali i za sve ostale potrebe koje će biti na našem području. On na sebi ima spremnik od 5 tisuća litara vode, pumpu, rasvjetni stup, top radi velikih požara drvne mase- ispričao nam je Tomislav Potočić, zapovjednik DVD-a Farkaševac i Vatrogasne zajednice Općine Farkaševac.

-Sada nas očekuje opremanje vozila potrebnom opremom. Vjerujem kako ćemo i u tome imati podršku načelnika- naglasio je Potočić, otkrivši nam kako će Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije pokriti trošak nabavke vozila s 20 tisuća eura.

Načelnik Matija Copak ponovio je kako je ovo veliki dan za cjelokupno vatrogastvo u Farkaševcu.

-Ovo je povijesni trenutak za razvoj vatrogastva na našem području. Dugi niz godina želja je bila nabavka novog vozila, što smo napokon uspjeli realizirati- istaknuo je Copak, zahvalivši se vatrogascima na sjajnoj suradnji.

 

Događanja
Farkaševac
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija