U konzumiranju svih vrsta namirnica pa tako i kave treba imati mjeru kako se ne bi pojavili potencijalni štetni učinci. Dr. Pamela Peeke...
Kako je pripremiti i rezati meso? Komadi mesa za roštilj ne smiju biti pretanki kako se ne bi presušili, ali ni predebeli kako uz
Uz savjete koje je objavio portal Ordinacija.hr možete biti sigurni da ćete slijediti principe pravilne prehrane čak i dok jedete meso s...
Bulgur je zdravo jelo, a brzo se i jednostavno priprema te nam omogućava da napravimo brz doručak u kome će uživati cijela obitelj...
Svinjska mast poboljšava kvalitetu mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim time i jela od mljevenog mesa će biti mnogo bolja. Najbolje je
Palenta je savršen obrok za doručak jer je lagana, daje vam snagu i osjećaj sitosti za ostatak napornog dana. Iako je nekada često bila
Život nikada nije bio brži nego danas. Previše obaveza, a malo vremena utječe na živote svih ljudi. Zbog toga ponekad nemamo vremena za...
Krumpiri se peku u pilećem temeljcu što im daje dodatnu dozu slasti, ali i okus po piletini. Najbolje rezultate dobit ćete ako napraviti...
Kuhari sve češće koriste gustin umjesto brašna za pohanje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i...
Poslužite se malim trikom kuhara – u marinadu stavite sodu bikarbonu. Soda bikarbona je iznimno koristan sastojak svakog domaćinstva, a...
Bakalar je odavno stigao i na kontinent, ali u Slavoniji i dalje caruju šarani, piše Večernji list, navodeći da u blagdanske dane raste...
Ove godine glasalo se za više od 2.400 restorana, a glasalo je više od 20.000 gostiju. Osim samih gostiju, i sami ugostitelji su kroz
Ribarsko-lađarska večer najveća je fešta u Općini Rugvica. No, osim dobre zabave ova manifestacija poznata je i po dobroj gastronomskoj...
Roštiljanje je mnogo više od samog kuhanja. To je prilika za okupljanje s prijateljima i obitelji, druženje i uživanje u hrani na...
Kajzerica je okruglo pecivo od bijeloga brašna s četverokrakim zarezanim ukrasom. Nije do kraja istraženo potječe li ona iz istoimenog...
Kasna jesen ima svojih gastronomskih izazova – od kestenja, preko kiselog kupusa, pa do svih delicija koje vežemo uz barbarske običaje...
Riblja juha je jelo spravljeno kombiniranjem ribe ili plodova mora s povrćem i temeljcem, sokom, vodom ili drugom tekućinom. Tradicionalno...
Pileći složenac s povrćem Ostalo piletine od pečenja? U subotu ste cijelog piceka „skurili” u rerni s krumpirom i uz salatu bio je sjajan
Gužvara je vrsta jela koja se priprema od vučenog tijesta ili dizanog tijesta s raznim nadjevima. Premda je asocijativno, uglavnom...
Halloumi ili haloumi je polutvrdi, nezreli sir napravljen od mješavine kozjeg i ovčjeg mlijeka, a ponekad i kravljeg mlijeka. Ima visoku...
Riblji gulaš generički je naziv za varivo s bazom ili sastojcima hrane od ribe ili plodova mora. Nikako ga ne valja brkati s fi