Šuma Marča ugostila prvu cross-country mountainbike utrku

Glavni inicijator i organizator utrke bio je proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić
web_1P1A4806-1

U organizaciji proslavljenog hrvatskog skijaša i sportskog entuzijasta Ivice Kostelića jučer je na području Kloštar Ivanića i Ivanić-grada, držana prva cross-country mountainbike utrka “Tour de Marča”. Nastupila su 142 natjecatelja iz cijele Hrvatske na 24 kilometra dugačkoj stazi po makadamu i zemlji šume Marča.

Startu utrke kod šumarske kuće Jabuka prisustvovali su predstavnici Hrvatskih šuma, gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš, predstavnici gradske turističke Zajednice i gradske Zajednice športskih udruga koji su zajednički podržali ovaj jedinstveni sportski događaj na području Ivanića.

-Drago mi je što je ovo jedan početak korištenja potencijala koje imamo u našem gradu, a šuam Marča to definitivno i je. Moja je želja da ovo dignemo na jednu višu razinu te se stavljamo na raspolaganje našem Ivici koji se u ovo dao sto posto- istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš, dok je Ivica Kostelić kazao kako je za njega i prijatelje s kojima je ovo organizirao šuma “grunt” za rekreaciju.

-Šuma je velika i ima toliko mogućnosti tako da bi bio grijeh ne podijeliti to s drugima. Upravo zbog toga smo se upustili u organizaciju utrke, koja je bila međunarodnog karaktera- kazao je naš proslavljeni sportaš.

Nagrade najboljima podijelili su Ivica Kostelić i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj, izrazivši na kraju zadovoljstvo uspješno održanom utrkom i najavom novih utrka po Marči u idućim godinama.

Događanja
Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Izbor urednika
Kloštar Ivanić
Općina
Zagrebačka županija