FOTO: Novoizgrađeni objekti Naftalana otvaraju vrata za buduće generacije

U Ivanić-Gradu i službeno su otvoreni objekti izgrađeni u sklopu razvojnog projekta "Naftalan 2"
5_1.15.1

U Ivanić-Gradu i službeno su otvoreni objekti izgrađeni u sklopu razvojnog projekta “Naftalan 2”. Radi se o investiciji vrijednoj 71 milijun kuna zahvaljujući kojoj je ova jedinstvena bolnica dobila nove unutarnje bazene, vanjski bazen, bolničku kuhinju i restoran, dvorane za kineziterapiju, polivalentnu dvoranu te bolničko parkiralište.

Škola plivanja za djecu, aqua aerobik, rekreativno plivanje, hidromasaža, vježbe u vodi, pilates i ostali fitnes programi od sada su na raspolaganju pacijentima i građanstvu, za koje su bazeni otvoreni od 7 do 21 sat.

Kako je istaknuo ravnatelj Specijalne bolnice Naftalan Goran Maričić, ovaj dan je osim za Ivanić-Grad, važan i za Zagrebačku županiju te za cjelokupan zdravstveni turizam.

-2010. godine započeli smo ovo putovanje. Bila su to izrazito izazovna vremena, u kojima sam imao dobre suputnike, župana Stjepana Kožića i Dražena Bošnjakovića. Uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju i dođi do ovog stanja, u kojem ćemo našu uslugu moći podići na još jedan veći nivo. Samim time bit ćemo spremni za sve izazove, jer ovime smo otvorili nova vrata za budućnost generacija koje dolaze iza nas- kazao je ravnatelj Goran Maričić.

Gradonačelnik Ivanić-Grad Javor Bojan Leš pohvalio je odličnu suradnju Grada i Naftalana u posljednjih osam godina.

-Naša je prednost što imamo jedan ovakav objekt u svome gradu. U svim našim studijama razvoja zdravstveni turizam je ključna djelatnost našeg razvoja. Svim svojim potencijalima mi se naslanjamo na Naftalan, kako bi stvorili jednu jedinstvenu cjelinu- istaknuo je gradonačelnik Leš.

Zagrebačka županija u velikoj je mjeri pomogla u izgradnji novih objekata, čijim završetkom je napravljen veliki iskorak u daljnjem brendiranju Specijalne bolnice Naftalan.

-Ova bolnica je centar zdravstvenog turizma u našoj županiji i to ovime dokazujemo. Mi nismo pričali, mi smo radili. Sada svi sve znaju i sve obećaju, no do sada u svome radnom vijeku te osobe iza sebe i nisu baš puno toga ostavile. Sretan sam što smo mogli zatvoriti ovu financijsku konstrukciju, jer stvorili smo uvjet za novi korak, a to su smještajni kapaciteti. Vjerujem kako ćemo i taj bitan korak učiniti ubrzo- poručio je župan Stjepan Kožić.

Državni tajnik ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić istaknuo je da za daljnji razvoj Naftalan može računati na podršku Vlade.

Inače, SB Naftalan poznata je po specifičnim metodama liječenja kroničnih dermatoloških i reumatskih bolesti jedinstvenim naftalanskim uljem čije je nalazište osim u Ivanić-Gradu poznato još jedino u Azerbajdžanu.

Događanja
Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Zagrebačka županija