FOTO: Ivanić-Grad dobio bike park

Svi ljubitelji BMX-a i skejtanja, a i oni koji će to tek postati, dobili su adekvatno mjesto gdje će se moći okupljati i uživati u raznoraznim skokovima i akrobacijama
IMG_1791

Ivanić-Grad je dobio novo mjesto za sportske aktivnosti i uživanje. U sklopu Sportskog parka Zelenjak službeno je otvoren prošireni bike park. Bike park se prostire na površini od 500 kvadratnih metara, a sastoji se od osam elemenata. Njegovom izgradnjom svi ljubitelji BMX-a i skejtanja, a i oni koji će to tek postati, dobili su adekvatno mjesto gdje će se moći okupljati i uživati u raznoraznim skokovima i akrobacijama.

-Ivanić-Grad se istinski pozicionirao kao grad sporta. Razvijamo sportsku infrastrukturu i potičemo različite sportove i aktivnosti. Smatramo kako razvijamo ovu granu na visokoj razini, i to u samom centru grada, što nisu običaji u drugim gradovima. Ulaganjem u sport mičemo djecu s ulica i pozitivno utječemo na njihov razvoj- rekao je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Ukupna vrijednost bike parka je gotovo 245 tisuća kuna, od čega je značajan dio sufinanciran od strane INA-e koja kontinuirano pomaže u brojnim gradskim projektima.

-Ovo je samo nastavak odlične suradnje koju Ivanić-Grad ima s INA-om, koja nas je i do sada podržavala u našim projektima. Uz ovaj bike park, INA je donacijom stare kuglane omogućila proširenja dječjeg vrtića, a uz njihovu pomoć smo uredili „mali trg“ kod srednje škole, te dječje igralište- istaknuo je Cuvaj.

-Drago nam je da smo i ovoga puta mogli pomoći zajednici jer s jednim ovakvim vrhunskim bike parkom život u Ivanić-Gradu zasigurno će biti kvalitetniji i sadržajniji- rekla je Nikolina Lukačić Petrović, direktorica Inine Proizvodne regije središnja Hrvatska.

Inače, na Sportskom parku Zelenjak u tijeku su radovi na rukometnom igralištu koje će biti presvučeno gumenom podlogom, a u daljnjoj perspektivi je izgradnja trim staza, mini golfa, društvenih igara na otvorenom, kao i proširenje skate parka.

Događanja
Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Zagrebačka županija