Zagrebački sir pripada grupi svježih kravljih sireva koji imaju dugu tradiciju proizvodnje ne samo u Zagrebu, već svim hrvatskih kontinentalnim...
Po definiciji, Puding je vrsta slatkog deserta koji spravljamo kuhanjem brašna, jaja, krupice i maslaca u mlijeku ili na pari. Riječ puding...
Vučeno tijesto je jedan od mitova svakodnevne gastronomije. Najčešće neopravdano se tvrdi kako je tajna dobra bureka ili savijače ili pak...
Ako se s razlogom kaže da je bundeva kraljica jeseni, onda su jabuke, u svojim beskrajnim inačicama, od svježih i hrskavih, do kiselkastih...
Na prvi pogled slastica krem brulee čini se jednostavnim: ima kratki popis sastojaka i može se napraviti u nekoliko koraka. Ispod površine...
Slatko vrhnje ima obično od 36 – 45% mliječne masti, koja tučenjem ili miksanjem (uvlačenjem zraka) povećava volumen, jer se zrak...
Povijest botanike tvrdi kako se banana uzgaja više od 10.000 godina, još od doba neolitika no glavnina banana koje danas rabi zapadnjačka...
Vanillekipferl ili po našemu hrvatskom vanilin kiflice, mali su keksići u obliku polumjeseca koji su vrlo popularni u Austriji, Njemačkoj...
Po definiciji, fritule su slastica koja nalikuje krafnama, a pripremaju se u Kvarnerskome primorju, Istri, Dalmaciji, Sloveniji i Veneciji...