šampinjoni

amanda-lim-VbMpQyqvl4s-unsplash
JELA NA ŽLICU

Recept za gusto i fino jelo na žlicu koje će obožavati svi ljubitelji gljiva

Varivo od šampinjona odlična je ideja za sve ljubitelje gljiva i jela na žlicu. Možete ga poslužiti uz hrskavi kruh i salatu za ručak

2021-04-15-gastro-qiuche-poriluk

GASTRO: Quiche s porilukom, pancetom i sirom. Može i okruglo ili kockasto!

Quiche je jelo koje spravljamo u pećnici, a karakterizira ga kora od tijesta i nadjev od jaja, mlijeka ili/i vrhnja. Može se napraviti s

2021-03-30-gastro-pohane-palačinke

GASTRO: Pohane palačinke s umakom od šampinjona. Jednostavno, brzo i ukusno!

Palačinke svi vole u slatkim, ali s godinama sve više i slanim varijantama. Glede smjese, svatko ima neku svoju tajnu koju ne želi dijeliti...

2021-02-04-gastro-sroganoff-govedina

GASTRO: Biftek Stroganoff je goveđi gulaš kojemu par sastojaka daje aristokratski ukus

Iza pompozna naziv bifteka Stroganoff, nedvojbeno jedan u nizu značajnijih ruskih priloga svjetskoj gastronomiji, krije se ime Pavela Stroganoffa...

2021-11-16-gastro-W-punjeni-šampinjoni

GASTRO: Punjeni šampinjoni, kratka priprema za dugo uživanje!

Šampinjon je jedna je od najčešće korištenih gljiva u svijetu kulinarije, a s ostalim namirnicama sljubljuju se u nebrojenim kombinacijama...

2021-06-07-gastro-turopoljska-pita

GASTRO: Turopoljska pita, jelo pripremljeno dok kažeš “pita”!

Turopoljska pita pripada onoj grupi jela koje možete brzo pripremiti, hranjiva je, dobra okusa, a može se poslužiti za doručak, ručak ili...

2021-06-02-gastro-govedina-gljive

GASTRO: Započelo je doba vrganja. Izlet u prirodu iskoristite za nabavu gljive božanskog mirisa i okusa!

Vrganj je jestiva gljiva koja raste u bjelogoričnih i crnororičnih šumama. Na uzgaja na na plantažama, podrumima i garažama, već raste...

2021-05-24-gastro-punjeni-šampinjoni

GASTRO: Napunite im klobuke i provjerite zašto je je šampinjon kulinarski šampion!?

Premda ga ima tijekom cijele godine, ponajprije zahvaljujući umjetnom uzgoju, sezona šampinjona traje od lipnja do studenog, u Europi. Vjerovali...

2021-03-28-gastro-kotlet-sampinjoni

GASTRO: Svinjetina je najpopularnije meso u Hrvatskoj. Provjerite to kotletima sa šampinjonima!

Precizni mjeritelji svega i svačega okupljeni u Državnom zavodu za statistiku izračunali su da godišnji prosjek konzumacije svinjskog mesa...

2021-01-30-gastro-prevrt-slane palačinke

GASTRO: Prevrt oliti slane palačinke punjene mljevenim mesom, gljivama i pilećim jetricama

Palačinke, bilo u svojoj slakoj ili slanoj inačici arhetipsko je mjesto gastronomske povijesti i arheologije. Njezina prapovijest seže u...

2021-01-19-gastro-plieća-prsa-šampinjoni

GASTRO: Piletina s ružmarinom i šampinjonima – dobitna kombinacija bogatog ukusa

Piletina sama po sebi i nije neko sočno meso, tako da u svakodnevnoj uporabi najčešće se rabe postupci kojoj izvače ono najbolje iz nje...