riža

scent-1431053_1280
Potpuno prirodno

Miris doma kao iz spa centra? Potrebna su vam samo dva sastojka

Umjesto kupnje osvježivača i upotrebe sredstava na bazi kemikalija, problem vlage i neugodnih mirisa u kući možete pokušati riješiti...

rice-8145475_1280
Postoji jako dobar razlog

Zašto treba oprati rižu svaki puta prije kuhanja?

Možda ni ne znate, ali među vašim kuhinjskim namirnicama mogao bi se skrivati nepozvani gost. Rižin žižak – malen, ali uporan kukac – često

usd-67411_1280
Pomoć u kuhanju

Uz ovaj trik riža se neće zalijepiti za dno lonca

Uvijek je korisno znati određene kulinarske trikove koji će nam pomoći u kuhanju, a jedan takav vezan je uz pripremu riže. Riža kuhanjem...

basmati-rice-6578507_1280
PRIPAZITE

U ovim namirnicama razvija se bakterija koja može biti opasna po život

Školovana kuharica i jedna od urednica portala HuffPost, Kristen Aiken otkrila je u intervju za spomenuti portal koje su potencijalne...

basmati-rice-6578507_1280
Koja je riža najzdravija?

Često na jelovniku imate rižu? Ovi savjeti će vam onda dobro doći

Riža, osnovna namirnica u bezbrojnim kulturama diljem svijeta, odavno je poznata po svojoj svestranosti i nutritivnoj vrijednosti. Kao...

pasta-3559956_1920
IZNENAĐENJE

Što je zdravije – tjestenina ili riža?

Volite li jesti špagete, penne, puževe ili bilo što drugo… poznato je da tjestenina pomaže sportašima u izdržljivosti upravo zbog...

pileci složenac

GASTRO: Složenac s mesom i povrćem – novi život jučerašnje pečenke

Pileći složenac s povrćem Ostalo piletine od pečenja? U subotu ste cijelog piceka „skurili” u rerni s krumpirom i uz salatu bio je sjajan

2021-12-01-gastro-MIX-fired rice

GASTRO: Pečena riža, petnaest minuta za vrhunski gastronomski doživljaj!

S rižom je uvijek problem ako ostane. Šteta je baciti, a ako je bila prilog jelu, dakle, samo iskuhana uz minimum začina i soli

2021-11-09-gastro-W-brokoli-piletina-riža

GASTRO: Brokula s pilećim prsima i rižom. I to je moguće – obilan obrok s puno zdravlja i malo kalorija!

Brokula (Brassica oleracea var. italica) je jestiva zelena biljka iz obitelji kupusnjača, čija se velika cvjetna glavica, stabljika i mali...

2021-10-12-gastro-W-Arancini

GASTRO GLOBUS: Arancini ili punjene rižine okruglice, ljepota talijanske kuhinje bez tijesta. I to je moguće!

Arancini su talijanski specijalitet, a mi ih prevodimo kao rižine kuglice , obložene krušnim mrvicama i pržene u dubokom prženju. Danas...

2021-09-03-gastro-sushi-losos

GASTRO: Petak je dan za ribu – sushi s dimljenim lososom!

Sushi je tradicionalno japansko jelo pripremljeno od kuhane riže začinjene octom koja se često servira sa sirovom ili dimljenom ribom. Suši...

2021-08-23-gastro-piletina-riža

GASTRO: Rižoto s piletinom, uživajte u kremastim zalogajima punih okusa!

Rižoto je talijansko jelo načinjeno od riže i priloga. Na vrelom ulju, maslacu ili masti poprži se riža, a zatim se dodaju prilozi. Obično

2021-08-04-gastro-riža-piletina

GASTRO: Riža s piletinom, nabrzaka, ali – za petaka!

Premda talijansku kuhinju, uglavnom, povezujemo s tjesteninom, rižoto je, nakon tjestenine, zvijezda talijanske gastronomije, osobito na...

2021-05-27-gastro-pita-meso-tikvice

GASTRO: Trokut pite s mesom, tikvicama i rižom – kompletan obrok koji sadrži baš sve!

Pita, neovisno od jedne od svojih osnovnih inačica, bila ona od prhkog, lisnatog ili vučenog tijesta (kore), jedan je od boljih izuma...

2021-05-17-gastro-riža-piletina

GASTRO: Ostalo piceka od pečenja? Rižoto će mu dati priliku za novu gastro doživljaj!

Picek u pećnici nedjeljom stara je navada zagrebačke kuhinje. No, najčešće, zahvaljujući veličini same peradi, ali i količini krumpira koju...

2021-03-26-gastro-tunjevina-mladi-luk

GASTRO: Petak je dan za ribu – tunjevina s mladim lukom i rižom

Svježe ili smrznuto meso tune široko se smatra delikatesom u većini područja gdje se uzgaja, a priprema se na razne načine radi postizanja...

2021-03-23-gastro-rižoto-s-povrćem

GASTRO: Rižoto s povrćem, jelo koje i nevještima u kuhinji uspijeva brzo i efikasno!

Riža je žitarica iz porodice trava raširena pretežno po tropskim i suptropskim predjelima Azije i Afrike. Sastoji se od 19 vrsta od kojih je