Vi niste normalni!!, uskliknula je žena na poznatoj zagrebačkoj tržnici Jarun dok je gledala cijenu šarana kojeg je planirala kupiti za...
Djeca koja redovito jedu ribu mogla bi biti društvenija i ljubaznija od svojih vršnjaka, pokazuje nova britanska studija. Znanstvenici su...
Započelo je ograničenje cijena 70 osnovnih prehrambenih i higijenskih artikala, među kojima su i neki riblji proizvodi. To i ne čudi jer...
Prženje ili pečenje ribe često rezultira neugodnim mirisom koji se širi prostorom i zadržava satima nakon kuhanja. Iako mnogima to nije...
Ribe ima ali eura nema, zaključak je umirovljenika koji svaki cent dvaput važu. Pripreme za blagdansku trpezu kažu, bolje je početi ranije,...
Demencija je stanje koje uglavnom pogađa osobe starije od 65 godina i često je povezano sa starenjem. Iako je istina da se šanse za
Riba se često reklamira kao jedno od najzdravijih vrsta mesa koje možete jesti — nemasna je i može sadržavati korisne masne kiseline poput...
Nedavna istraživanja ukazuju na potencijalne dobrobiti mesa koje ima velike količine masnoće, ali je, naravno, zdravije. Međutim,...
Skuša sadrži mnogo bjelančevina i masnoća, a više ih je u ribi ulovljenoj tijekom zime u sjevernijim krajevima. Ova riba smatra se masnom...
Kuhari sve češće koriste gustin umjesto brašna za pohanje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i...
Riblja juha je jelo spravljeno kombiniranjem ribe ili plodova mora s povrćem i temeljcem, sokom, vodom ili drugom tekućinom. Tradicionalno...
Srdela se s razlogom smatra kraljicom riba, premda je imenuju i siromaškom bibom, barem je tako bilo u davna vremena. Ona je plava ribe
Po definiciji iz Hrvatske enciklopedije muzgavac ili mrkač (Eledone moschata), osmokraki je glavonožac (Octopoda), okrugla tijela s 8...
Cijene ribe mogle bi, prvenstveno zbog golemog rasta cijena goriva, do Uskrsa narasti između 10 i 20 posto, procjenjuju ribari i...
Oslić na bijelo, s umakom od vrhnja za kuhanje ili jogurtom izrvorno potječe iz francuske kuhinje a vrhnje je savršeni medij za...
Oslić (lat. Merluccius merluccius) je bijela morska riba iz porodice Merlucciidae. Diljem naše obale ima razne nazive kao što su magarcic,...
Carpaccio je sirovo meso ili meso ribe koje je tanko narezano ili istučeno, a služi se sirovo, obično kao predjelo. U suvremenoj se...
Masna riba poput pastrve, gdje mast znači poželjne masnoće, izvrstan je izvor vitamina D, pa zašto ne poslužiti ovaj pikantni file s za...
Hamburger se u originalu, naravno, radi od mljevenog goveđeg mesa. No, ako imate kulturu jedenja ribe baš petkom, nema razloga da se ne...
Ako riba nije direkt iz mora, očišćena u morskoj vodi i odmah bačena na gradele, kažu gastronomski puritanci, onda nije ni riba. Par kapi
Sushi je tradicionalno japansko jelo pripremljeno od kuhane riže začinjene octom koja se često servira sa sirovom ili dimljenom ribom. Suši...